Identificare moneda romana !!!

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
LM

Identificare moneda romana !!!

Mesaj de LM »

Rog identificare moneda.Orice parere este binevenita,mutumiri anticipate!
Fişiere ataşate
DSCF3239.jpg
DSCF3239.jpg (47.99 KiB) Vizualizat de 6309 ori
DSCF3240.jpg
DSCF3240.jpg (48.97 KiB) Vizualizat de 6309 ori
LM

Mesaj de LM »

Chiar nimeni nu poate identifica aceasta moneda ????? :cry:
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

LM scrie:Chiar nimeni nu poate identifica aceasta moneda ????? :cry:
Aveti putina rabdare...
vasil

Mesaj de vasil »

Sigur e bizantina. Pe una din fete se vede o scena casnica, cu imparatul iesind pe poarta castelului ca sa mearga la baut cu baietii, in timp ce sotia sa in genunchi il implora sa ramana acasa.

Am glumit, nu ma luati in serios.
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

E posibil sa ma insel, dar eu zic ca e cel mai probabil Constantius II:

Constantius II Æ 23mm. 348-350 AD. Pearl-diademed, draped, & cuirassed bust right / Emperor standing left on galley, holding phoenix on globe & labarum; Victory stears ship from stern; R Q in ex. LRBC 606.

http://www.wildwinds.com/coins/ric/cons ... II_107.jpg

Am incercat sa umblu putin la poza pentru ca nu se prea intelegea mare lucru din cele de mai sus:
Fişiere ataşate
moneda.JPG
moneda.JPG (37.45 KiB) Vizualizat de 6236 ori
LM

Mesaj de LM »

Va multumesc foarte mult domnule andi_codescu,moneda se vede acum mult mai bine.Moneda are 17 mm si greutate nu pot fi sigur(nu am catar) sa fie undeva la 1 g si ceva,poate maxim 2g.
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

LM scrie:Va multumesc foarte mult domnule andi_codescu,moneda se vede acum mult mai bine.Moneda are 17 mm si greutate nu pot fi sigur(nu am catar) sa fie undeva la 1 g si ceva,poate maxim 2g.
Cu placere! Acum insa ar trebui sa mai asteptam si alte pareri pentru a ne convinge daca e ceea ce cred eu sau e vreun alt tip.
LM

Mesaj de LM »

Tot am incercat,am incercat dar nu pot sa ma abtzin! :lol: :lol: :lol: Gluma lui "vasil' e chiar tare.Si eu m-am gandit la ceva de genul cand am vaz prima data moneda.ha ha ha :wink: :twisted: :lol:
banivechi

Mesaj de banivechi »

Un banut moldovenesc. Pe avers Stefan copil cu legenda "baiet fiind paduri (pub-uri) cutreieram". Pe revers Vrincioaia ingenuncheata rugindu-l pe Fane sa nu-i mai duca cei 7 baieti la baut, ca miine vin iara turcii si daca-s mahmuri copiii nu se trezesc dimineata si pierd cu 3-0 prin neprezentare.
LM

Mesaj de LM »

:lol: :lol: :lol:
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Ca tip e ce-a spus andi_codescu. In privinta monetariei insa, poza nu este suficient de clara (posibil nici moneda in sine). Deci poate fi emis in oricare dintre monetariile in care s-a emis acest tip. Posibil la o poza mai clara sa se vada si asta.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

berserkr scrie:Ca tip e ce-a spus andi_codescu. In privinta monetariei insa, poza nu este suficient de clara (posibil nici moneda in sine). Deci poate fi emis in oricare dintre monetariile in care s-a emis acest tip. Posibil la o poza mai clara sa se vada si asta.
La tipul acesta (si nu doar la el) exista diferente de stil intre monetarii, am constatat. Astfel, cineva cu foarte multa rabdare ar putea incerca sa compare monedele de acest tip batute in monetarii diferite pentru a vedea care se apropie ca stil de cea din imagine. S-ar putea totusi ca exercitiul sa nu dea roade pentru ca moneda e destul de deteriorata. Inclin sa cred ca prima moneda care nu ar trece testul similaritatii de stil ar fi cea pe care am dat-o ca exemplu.
LM

Mesaj de LM »

Multumesc tuturor ptr raspunsuri.Am incercat sa fac o poza mai clara dar nu am reusit,oricum acum stiu ce sa caut,Constatinus II.Multe multumiri!!! :D
Scrie răspuns