Taler Rakoczi II - fals sau original? exercitiu
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, BogdanC
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Taler Rakoczi II - fals sau original? exercitiu
Ce parere aveti de aceasta piesa? Nu postez deocamdata imaginea cu reversul, sa nu fie prea usor de dat verdictul. Este o piesa interesanta, foarte buna ca material didactic, eu personal n-am mai vazut asa ceva.
- Fişiere ataşate
-
- Rakoczi-taler.jpg (111.13 KiB) Vizualizat de 8743 ori
-
- Rakoczi-taler-detaliu.jpg (110.08 KiB) Vizualizat de 8743 ori
- andi_codescu

Nu mai retin unde am vazut o galvanoplastie a unui astfel de taler si, fara sa fie scris ca e galvanoplastie, as fi bagat mana in foc ca e ok dupa aspect. Tragedia e ca semana cu asta.
Ala in schimb nu avea revers, era doar aversul, (procesul tehnologic fiind intrerupt inainte de ajustarea si lipirea celor doua fete).
Daca se dovedeste ca piesa de mai sus e buna, as fi foarte mirat. Detaliile "ingropate" sunt ciudate.
Daca se dovedeste ca piesa de mai sus e buna, as fi foarte mirat. Detaliile "ingropate" sunt ciudate.
Ultima oară modificat 18 Noi 2008, 18:51 de către andi_codescu, modificat 1 dată în total.
- Tanatos2912

- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Acesta e reversul 
A fost executat prin turnare.
Andi - e vorba de acel "galvano" de care ai vorbit. Este foarte bine executat, judecand doar dupa poza, si nevazand "reversul" multi ar fi zis ca e originala. Examinand-o cu o lupa 10x se poate vedea ca a fost turnata.
Andi - e vorba de acel "galvano" de care ai vorbit. Este foarte bine executat, judecand doar dupa poza, si nevazand "reversul" multi ar fi zis ca e originala. Examinand-o cu o lupa 10x se poate vedea ca a fost turnata.
- Fişiere ataşate
-
- Rakoczi-taler-fals-rv.jpg (109.19 KiB) Vizualizat de 8665 ori
- andi_codescu

Aldor scrie:Acesta e reversul
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
- andi_codescu

Aha, mersi, mi-am adus amite, pe eBay era.
Nu am privit "reversul" cu mare atentie, dar ai dreptate, e turnata, pentru ca are "falii" (nu gsesc alt termen, ma refer la zonele de metal oxidat in timpul topirii, separate de crapaturi neoxidate, argintii).
Bine facuta piesa, e foarte buna ca material de studiu.
Nu am privit "reversul" cu mare atentie, dar ai dreptate, e turnata, pentru ca are "falii" (nu gsesc alt termen, ma refer la zonele de metal oxidat in timpul topirii, separate de crapaturi neoxidate, argintii).
Bine facuta piesa, e foarte buna ca material de studiu.