ajutor.

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

buzynik

ajutor.

Mesaj de buzynik »

cred ca sant insemne militare ,oricm astept parerea dumneavoastra .Pana acum sant foarte multumit de cele aflate .chestia cu franz iosif nu stiu ce este Pentru o medalie e prea mica ,oare medalion de bronz ? diametru 17mm,gros 0,5mm,greu 2g ,bronz ??
Fişiere ataşate
IMG.jpg
IMG.jpg (29.6 KiB) Vizualizat de 14913 ori
IMG_0001.jpg
IMG_0001.jpg (45.16 KiB) Vizualizat de 14913 ori
buzynik

Re: ajutor.

Mesaj de buzynik »

buzynik scrie:cred ca sant insemne militare ,oricm astept parerea dumneavoastra .Pana acum sant foarte multumit de cele aflate .chestia cu franz iosif nu stiu ce este Pentru o medalie e prea mica ,oare medalion de bronz ? diametru 17mm,gros 0,5mm,greu 2g ,bronz ??
si mai este o chestie .nu stiu daca au existat si astfel de nasturi .Daca nu ,stie careva ce este ?
Fişiere ataşate
IMG_0004.jpg
IMG_0004.jpg (26.59 KiB) Vizualizat de 14911 ori
IMG_0005.jpg
IMG_0005.jpg (29.41 KiB) Vizualizat de 14911 ori
buzynik

Mesaj de buzynik »

buzynik scrie:cred ca sant insemne militare ,oricm astept parerea dumneavoastra .Pana acum sant foarte multumit de cele aflate .chestia cu franz iosif nu stiu ce este Pentru o medalie e prea mica ,oare medalion de bronz ? diametru 17mm,gros 0,5mm,greu 2g ,bronz ??
insemn de arma ?
Fişiere ataşate
IMG_0002.jpg
IMG_0002.jpg (31.69 KiB) Vizualizat de 14907 ori
IMG_0003.jpg
IMG_0003.jpg (23.07 KiB) Vizualizat de 14907 ori
buzynik

Mesaj de buzynik »

buzynik scrie:
insemn de arma ?
francz iosif .medalion ?
Fişiere ataşate
IMG_0004.jpg
IMG_0004.jpg (37.81 KiB) Vizualizat de 14904 ori
IMG_0005.jpg
IMG_0005.jpg (26.24 KiB) Vizualizat de 14904 ori
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Cel mai probabil a fost un nasture, nici vorba de medalie militara. Nici medalion nu a fost, trebuia sa aibe o toarta. Celelalte ma indoiesc ca ar fi in oarecare masura ceva legat de insemne militare.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
buzynik

raspuns la comentariu

Mesaj de buzynik »

mersi pentru raspuns.La chestia cu iosif cred ca a avut ceva (toarta)deasupra capului are urme de rupere,si muchi e intrerupta oricum mersi
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Posibil in acest caz sa fi fost un mic medalion particular, insa nu are de-a face nimic cu o medalie militara.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
buzynik

Mesaj de buzynik »

marcus aurelius scrie:Posibil in acest caz sa fi fost un mic medalion particular, insa nu are de-a face nimic cu o medalie militara.
de acord cu dumneavoastra ,nici eu nu am vazut medalii asa mici.
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

buzynik scrie:
marcus aurelius scrie:Posibil in acest caz sa fi fost un mic medalion particular, insa nu are de-a face nimic cu o medalie militara.
de acord cu dumneavoastra ,nici eu nu am vazut medalii asa mici.
Exista si versiuni cu regele Carol si Ferdinand. Varianta cu Ferdinand a mai fost discutata pe forum, acum mai bine de 2 ani pe pagina aceasta
Ele sunt la acelasi diametru prezentat de tine, si sunt variante cu 2 sau 3 cercuri concentrice pe verso, dar si cu deviza precum cea prezentata de Consult
Fişiere ataşate
Insigne.jpg
Insigne.jpg (60.49 KiB) Vizualizat de 14849 ori
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
sigmaringen1

Mesaj de sigmaringen1 »

Am avut cu ceva timp in urma ceva asemanator, din pacate nu mai am decat o scanare a aversului. eu cred ca este vorba de un jeton cu Franz Joseph.
Fişiere ataşate
jeton.JPG
jeton.JPG (4.72 KiB) Vizualizat de 14840 ori
Ultima oară modificat 27 Ian 2009, 00:03 de către sigmaringen1, modificat 1 dată în total.
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Mesaj de la moderatorul sectiunii: Va rog sa editati primul mesaj al topicului si sa-i dati un nume relevant. "ajutor." e prea vag.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Alex scrie:Mesaj de la moderatorul sectiunii: Va rog sa editati primul mesaj al topicului si sa-i dati un nume relevant. "ajutor." e prea vag.
Serios? Mai oameni buni, hai sa nu intindem coarda unde nu e cazul, intelegeam sa ii atrageti atentia omului ca scrie "sant" si nu "sunt" (desi personal nu vad o mare greseala aici, eu ma incapatinez sa scriu "sint"), dar nu ca a cerut ajutor si atit. In titlu! Pai ar fi trebuit sa scrie: "va rog sa ma ajutati sa identific trei obiecte din care eu cred ca una e medalie, doua semne de arma de parasutisti din timpul razboaielor de 30 si 100 ani si un nasture (al doilea de sus in jos de la un veston murdar si rupt la subbrat, sau poate o rotita de pinten, sau un cocos de la o archebuza, sau poate butonul rosu al bombei atomice iraniene"?
Mai putine cuvinte intr-o intrebare, mai putine ineptii scrise, nu-i asa?
Nu prea pun eu intrebari aici, dar daca o s-o fac vreodata, o sa aiba titlul: "ce-i asta?". Dac-o vrea careva sa raspunda ii voi multumi, daca imi va atrage atentia moderatorul, ii voi multumi si lui...
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Nu cred ca ar fi fost un efort prea mare sa-si intituleze mesajul de exemplu "Identificare insemne militare necunoscute". Ar fi fost cu mult mai sugestiv decat "ajutor.".

La partea de gramatica imi asum omisiunea si o adaug acum:
Va rog sa scrieti conform regulilor in vigoare. Structura propozitiilor este urmatoarea. "Primul cuvant al frazei se scrie cu majuscula. Spatiul se pune dupa semnele de punctuatie."
banivechi

Mesaj de banivechi »

Si daca acele "insemne militare necunoscute" sint de fapt limba de la o clanta veche si rotita dintata de la o masinuta de tabla din anii '30? Se face de ris omul, si a doua oara nu mai intreaba nimic ca sa nu para prost. Un simplu "ajutor" sau eventual "ajutor identificare" e cel mai bun titlu. Repet: parerea mea!
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Era simplu "Insemne militare?" Si pe alte forumuri risti sa nu primesti niciun raspuns fara un titlu sugestiv. Si oricum era o atentionare perfectionista si nu de pedeapsa :) E bine sa incercam mai mult, macar asa poate reusim o normalitate.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Scrie răspuns