ajutor.
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex
ajutor.
cred ca sant insemne militare ,oricm astept parerea dumneavoastra .Pana acum sant foarte multumit de cele aflate .chestia cu franz iosif nu stiu ce este Pentru o medalie e prea mica ,oare medalion de bronz ? diametru 17mm,gros 0,5mm,greu 2g ,bronz ??
- Fişiere ataşate
-
- IMG.jpg (29.6 KiB) Vizualizat de 14912 ori
-
- IMG_0001.jpg (45.16 KiB) Vizualizat de 14912 ori
Re: ajutor.
si mai este o chestie .nu stiu daca au existat si astfel de nasturi .Daca nu ,stie careva ce este ?buzynik scrie:cred ca sant insemne militare ,oricm astept parerea dumneavoastra .Pana acum sant foarte multumit de cele aflate .chestia cu franz iosif nu stiu ce este Pentru o medalie e prea mica ,oare medalion de bronz ? diametru 17mm,gros 0,5mm,greu 2g ,bronz ??
- Fişiere ataşate
-
- IMG_0004.jpg (26.59 KiB) Vizualizat de 14910 ori
-
- IMG_0005.jpg (29.41 KiB) Vizualizat de 14910 ori
insemn de arma ?buzynik scrie:cred ca sant insemne militare ,oricm astept parerea dumneavoastra .Pana acum sant foarte multumit de cele aflate .chestia cu franz iosif nu stiu ce este Pentru o medalie e prea mica ,oare medalion de bronz ? diametru 17mm,gros 0,5mm,greu 2g ,bronz ??
- Fişiere ataşate
-
- IMG_0002.jpg (31.69 KiB) Vizualizat de 14906 ori
-
- IMG_0003.jpg (23.07 KiB) Vizualizat de 14906 ori
francz iosif .medalion ?buzynik scrie:insemn de arma ?buzynik scrie:cred ca sant insemne militare ,oricm astept parerea dumneavoastra .Pana acum sant foarte multumit de cele aflate .chestia cu franz iosif nu stiu ce este Pentru o medalie e prea mica ,oare medalion de bronz ? diametru 17mm,gros 0,5mm,greu 2g ,bronz ??
- Fişiere ataşate
-
- IMG_0004.jpg (37.81 KiB) Vizualizat de 14903 ori
-
- IMG_0005.jpg (26.24 KiB) Vizualizat de 14903 ori
- marcus aurelius

Cel mai probabil a fost un nasture, nici vorba de medalie militara. Nici medalion nu a fost, trebuia sa aibe o toarta. Celelalte ma indoiesc ca ar fi in oarecare masura ceva legat de insemne militare.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
raspuns la comentariu
mersi pentru raspuns.La chestia cu iosif cred ca a avut ceva (toarta)deasupra capului are urme de rupere,si muchi e intrerupta oricum mersi
- marcus aurelius

Posibil in acest caz sa fi fost un mic medalion particular, insa nu are de-a face nimic cu o medalie militara.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
Exista si versiuni cu regele Carol si Ferdinand. Varianta cu Ferdinand a mai fost discutata pe forum, acum mai bine de 2 ani pe pagina aceastabuzynik scrie:de acord cu dumneavoastra ,nici eu nu am vazut medalii asa mici.marcus aurelius scrie:Posibil in acest caz sa fi fost un mic medalion particular, insa nu are de-a face nimic cu o medalie militara.
Ele sunt la acelasi diametru prezentat de tine, si sunt variante cu 2 sau 3 cercuri concentrice pe verso, dar si cu deviza precum cea prezentata de Consult
- Fişiere ataşate
-
- Insigne.jpg (60.49 KiB) Vizualizat de 14848 ori

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
-
sigmaringen1

Am avut cu ceva timp in urma ceva asemanator, din pacate nu mai am decat o scanare a aversului. eu cred ca este vorba de un jeton cu Franz Joseph.
- Fişiere ataşate
-
- jeton.JPG (4.72 KiB) Vizualizat de 14839 ori
Ultima oară modificat 27 Ian 2009, 00:03 de către sigmaringen1, modificat 1 dată în total.
Mesaj de la moderatorul sectiunii: Va rog sa editati primul mesaj al topicului si sa-i dati un nume relevant. "ajutor." e prea vag.buzynik scrie:cred ca sant insemne militare ,oricm astept parerea dumneavoastra .Pana acum sant foarte multumit de cele aflate .chestia cu franz iosif nu stiu ce este Pentru o medalie e prea mica ,oare medalion de bronz ? diametru 17mm,gros 0,5mm,greu 2g ,bronz ??
Serios? Mai oameni buni, hai sa nu intindem coarda unde nu e cazul, intelegeam sa ii atrageti atentia omului ca scrie "sant" si nu "sunt" (desi personal nu vad o mare greseala aici, eu ma incapatinez sa scriu "sint"), dar nu ca a cerut ajutor si atit. In titlu! Pai ar fi trebuit sa scrie: "va rog sa ma ajutati sa identific trei obiecte din care eu cred ca una e medalie, doua semne de arma de parasutisti din timpul razboaielor de 30 si 100 ani si un nasture (al doilea de sus in jos de la un veston murdar si rupt la subbrat, sau poate o rotita de pinten, sau un cocos de la o archebuza, sau poate butonul rosu al bombei atomice iraniene"?Alex scrie:Mesaj de la moderatorul sectiunii: Va rog sa editati primul mesaj al topicului si sa-i dati un nume relevant. "ajutor." e prea vag.
Mai putine cuvinte intr-o intrebare, mai putine ineptii scrise, nu-i asa?
Nu prea pun eu intrebari aici, dar daca o s-o fac vreodata, o sa aiba titlul: "ce-i asta?". Dac-o vrea careva sa raspunda ii voi multumi, daca imi va atrage atentia moderatorul, ii voi multumi si lui...
Nu cred ca ar fi fost un efort prea mare sa-si intituleze mesajul de exemplu "Identificare insemne militare necunoscute". Ar fi fost cu mult mai sugestiv decat "ajutor.".
La partea de gramatica imi asum omisiunea si o adaug acum:
Va rog sa scrieti conform regulilor in vigoare. Structura propozitiilor este urmatoarea. "Primul cuvant al frazei se scrie cu majuscula. Spatiul se pune dupa semnele de punctuatie."
La partea de gramatica imi asum omisiunea si o adaug acum:
Va rog sa scrieti conform regulilor in vigoare. Structura propozitiilor este urmatoarea. "Primul cuvant al frazei se scrie cu majuscula. Spatiul se pune dupa semnele de punctuatie."
Si daca acele "insemne militare necunoscute" sint de fapt limba de la o clanta veche si rotita dintata de la o masinuta de tabla din anii '30? Se face de ris omul, si a doua oara nu mai intreaba nimic ca sa nu para prost. Un simplu "ajutor" sau eventual "ajutor identificare" e cel mai bun titlu. Repet: parerea mea!
Era simplu "Insemne militare?" Si pe alte forumuri risti sa nu primesti niciun raspuns fara un titlu sugestiv. Si oricum era o atentionare perfectionista si nu de pedeapsa
E bine sa incercam mai mult, macar asa poate reusim o normalitate.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!