Dupa realizarea a 10-20 "fise" urmeaza finisarea prin navigarea pe net, motiv de satisfactii (rarisim), completari sau modificari.
Recunosc faptul ca-mi place abordarea romantata a fisei cu toate ca punctul de plecare l-au constituit descrierile exceptionale de pe Romanian Coins.
Exemplificare:
Quarter 2006
- Tara - S.U.A.
Monetaria -
Diametrul - 24,26 mm
Greutatea -
Material - Cupru placat cu nichel
Marginea - zimtata
Avers - Ornamente :Trei cai in alergare, pe fundal lant muntos si rasarit de soare cu noua raze. Pe laterale sunt stilizate crengute cu frunze si flori. Inscriptii : sus NEVADA 1864, jos esarfa cu inscriptia THE SILVER STATE, pe coltul din dreapta al esarfei initialele DE, posibil numele gravorului; jos 2006 si inscriptia E PLURIBUS UNUM.
Revers - Profil stanga G.Washington, la baza gatului doua grupuri de initiale JF si UC posibil gravorii reversului
. Sus inscriptie UNITED STATES OF AMERICA, jos valoarea nominala QUARTER DOLLAR, in partea stg. LIBERTY, in partea drpt. IN GOD WE TRUST, sub acest text inscriptionata litera P.
Muchie, descriere, grosime - zimtata, 1,75mm
Tiraj -
Gravor -
Cod KM -
Perioada de circulatie - 2006 pana in prezent
Starea monedei, semne particulare - XF, deformare punctiforma marginea, jos avers; deformare 1mm lungime margine stg. revers. Arama vizibila pe toata circumferinta monedei.
Detalii - Moneda comemorativa, posibil reproducerea monedei ce a circulat in anul 1864 in statul Nevada. Revers comun pentru toate monedele seriei comemorative. Quarter -1/4 - 25 centi
Rugamintea mea este daca puteti veni cu adaugiri la schema de baza, la piesa propriu-zisa sau cu sfaturi, idei, critici etc. utile preocuparilor mele "academice"
Cu dosebit respect,
alexie
P.S. Observatia ca rasaritul este apus se considera spam