marcus aurelius scrie:Acest model a fost "activ" din 1877 pana in 1932 cand a fost modificat de catre Carol al II lea.
Multumesc pentru explicatii, dar eu intrebam despre modelul cu particularitatile descrise. Fiind o insigna de tip I, perioada generala 1877-1932 era mai mult decat evidenta.
marcus aurelius scrie:Practic nu exista o perioada anume cand ar putea fi datat, putandu-se incadra oricand in aceasta perioada.
Nu neaparat, la multe piese se poate afla perioada cand a fost acordata in urma unui studiu atent.
marcus aurelius scrie:Da brevetul indica in mod indubitabil data cand a fost conferit, nu neaparat data manufacturarii sa.
Din cate stiu in Romania nu a existat moda returnarii decoratiei si a reacordarii sale dupa o reconditionare minora (a incercat Carol al II-lea, dar nu foarte strict), deci data brevetului poate oferi o indicatie privind data producerii decoratiei.
marcus aurelius scrie:Cutia de asemenea ofera indicatii pretioase, in sensul ca se poate vedea in timpul carui rege a fost conferita decoratia, precum si manufacturierul acesteia.
Asta este evident, de aceea am si intrebat daca ati vazut un asemenea model in cutia originala.
marcus aurelius scrie:Prin ce se diferentiaza aceasta de modelele facute de Resch ? Dupa parerea mea este chiar un Resch.
Nu este un Resch. Am specificat de la inceput ca are o alta forma a coroanei, insigna este mai subtire, are alt model sub email, nu este marcata.
marcus aurelius scrie:Cei mai "populari" si "de luxe" manufacturieri au fost, pentru acest model Lemaitre , Kretly Zimmermann si Resch.
Ca sa va dau un exemplu ca un model poate fi datat, nu am vazut cutii Lemaitre decat cu monograma lui Ferdinand, deci modelele Lemaitre pot fi asociate perioadei 1914-1927.
Ati vazut o insigna tipul I produsa de Zimmermann? Interesant, puteti pune o imagine pentru a vedea semnele caracteristice? Multumesc.