Am gasit acest lot, nu este ceva foarte special dar am niste nedumeriri. Ce imi puteti spune despre Crucea Sfantul Gheorghe deoarece eu am cautat pe net si nu am gasit prea multe despre acest model, doar ca ar putea fi o piesa facuta prin anii 20 in Franta de guvernul in exil sau asa ceva nu prea am inteles. Si mai am o intrebare legata de virtutea militara nu am mai vazut una ca asta, piesele din colectia mea sunt mai mari, aceasta piesa este mai mica. In rest piesele sunt normale, Steaua daca nu ma insel este facuta de Kretly. Sper ca ma puteti ajuta. Piesele nu fac parte din colectia mea.
Mesaj editat de moderator pentru modificarea formatului imaginilor postate.
Ultima oară modificat 12 Mar 2009, 16:34 de către claudiu1988, modificat 1 dată în total.
claudiu1988 scrie:Am gasit acest lot, nu este ceva foarte special dar am niste nedumeriri. Ce imi puteti spune despre Crucea Sfantul Gheorghe deoarece eu am cautat pe net si nu am gasit prea multe despre acest model, doar ca ar putea fi o piesa facuta prin anii 20 in Franta de guvernul in exil sau asa ceva nu prea am inteles. Si mai am o intrebare legata de virtutea militara nu am mai vazut una ca asta, piesele din colectia mea sunt mai mari, aceasta piesa este mai mica. In rest piesele sunt normale, Steaua daca nu ma insel este facuta de Kretly. Sper ca ma puteti ajuta.
E prima oara cand vad fotografia acestui model de Virtute Militara. Ar putea fi unul dintre primele modele ale crucii.
Steaua pare intr-adevar o piesa Kretly.
Despre Crucea Sf. Gheorghe ar trebui sa intrebati pe un forum specializat pe piese rusesti. Din cate stiu Rusia nu a avut un guvern in exil in Franta. Au fost insa numerosi rusi care s-au exilat de voie sau de nevoie si au format o comunitate destul de mare de emigrati.
Steaua Romaniei nu este Kretly. Cu siguranta este altceva. Am comparat cea de Kretly pe care o am cu una similara ca si cea postata si sigur e facuta de altcineva. Pentru comparatie vedeti poza. Mai degraba este un Resch.
marcus aurelius scrie:Steaua Romaniei nu este Kretly. Cu siguranta este altceva. Am comparat cea de Kretly pe care o am cu una similara ca si cea postata si sigur e facuta de altcineva. Pentru comparatie vedeti poza. Mai degraba este un Resch.
Modelul de sub email nu este unul tipic pentru piesele Kretly, dar coroana este. Poate ca este vorba de o piesa rezultata din parti facute de bijutieri diferiti.
claudiu1988 scrie:Da il stiu pe Igor de pe ww2 forum, dar nu prea l-am mai vazut postand de ceva vreme, o sa incerc sa-l contactez.
Am impresia ca atat "Cuza" cat si "Regal uniforma colector" au cunostinte despre piesele rusesti, dar nu stiu in ce masura cunosc detaliile Crucii Sf. Gheorghe.
Multumesc de ajutor este un site foarte bun pacat ca nu stiu ruseste
Referitor la Steaua Romaniei, ma uitam zilele aste prin colectie si am examnat steaua cu atenti si am vazut un marcaj nu pot sa imi dau seama ce este, poate puteti sa ma ajutati.
marcus aurelius scrie:Steaua Romaniei nu este Kretly. Cu siguranta este altceva. Am comparat cea de Kretly pe care o am cu una similara ca si cea postata si sigur e facuta de altcineva. Pentru comparatie vedeti poza. Mai degraba este un Resch.
Modelul de sub email nu este unul tipic pentru piesele Kretly, dar coroana este. Poate ca este vorba de o piesa rezultata din parti facute de bijutieri diferiti.
Daca nu puneam poza sa poti compara piesele, mai intelegeam daca perseverezi in directia asta, dar am pus poza! Este evident diferita de Kretly. Ma rog este optiunea ta sa vezi sau nu.