Lot decoratii

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

claudiu1988

Lot decoratii

Mesaj de claudiu1988 »

Am gasit acest lot, nu este ceva foarte special dar am niste nedumeriri. Ce imi puteti spune despre Crucea Sfantul Gheorghe deoarece eu am cautat pe net si nu am gasit prea multe despre acest model, doar ca ar putea fi o piesa facuta prin anii 20 in Franta de guvernul in exil sau asa ceva nu prea am inteles. Si mai am o intrebare legata de virtutea militara nu am mai vazut una ca asta, piesele din colectia mea sunt mai mari, aceasta piesa este mai mica. In rest piesele sunt normale, Steaua daca nu ma insel este facuta de Kretly. Sper ca ma puteti ajuta. Piesele nu fac parte din colectia mea.

Imagine

Imagine

Mesaj editat de moderator pentru modificarea formatului imaginilor postate.
Ultima oară modificat 12 Mar 2009, 16:34 de către claudiu1988, modificat 1 dată în total.
Alex
moderator
moderator

Re: Lot decoratii

Mesaj de Alex »

claudiu1988 scrie:Am gasit acest lot, nu este ceva foarte special dar am niste nedumeriri. Ce imi puteti spune despre Crucea Sfantul Gheorghe deoarece eu am cautat pe net si nu am gasit prea multe despre acest model, doar ca ar putea fi o piesa facuta prin anii 20 in Franta de guvernul in exil sau asa ceva nu prea am inteles. Si mai am o intrebare legata de virtutea militara nu am mai vazut una ca asta, piesele din colectia mea sunt mai mari, aceasta piesa este mai mica. In rest piesele sunt normale, Steaua daca nu ma insel este facuta de Kretly. Sper ca ma puteti ajuta.

Imagine

Imagine
E prima oara cand vad fotografia acestui model de Virtute Militara. Ar putea fi unul dintre primele modele ale crucii.

Steaua pare intr-adevar o piesa Kretly.

Despre Crucea Sf. Gheorghe ar trebui sa intrebati pe un forum specializat pe piese rusesti. Din cate stiu Rusia nu a avut un guvern in exil in Franta. Au fost insa numerosi rusi care s-au exilat de voie sau de nevoie si au format o comunitate destul de mare de emigrati.
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Crucea "Sfantul Gheorghe" NU este romaneasca !!! Este categotic ruseasca. Oricum lotul este interesant, chiar daca nu au panglica nici una.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Vrtutea Militara este ...dementiala! Este prima data ca vad acest model in afara unui muzeu.Piesa ultra rara!!!
claudiu1988

Mesaj de claudiu1988 »

Multumesc mult pentru ajutor. In legatura cu cea rusesca o sa o postez pe un site de specialitate, imi puteti recomanda unul. :D
marcus aurelius

Steaua Romaniei nu este Kretly. Cu siguranta este altceva. Am comparat cea de Kretly pe care o am cu una similara ca si cea postata si sigur e facuta de altcineva. Pentru comparatie vedeti poza. Mai degraba este un Resch.
Fişiere ataşate
SR.JPG
SR.JPG (28.34 KiB) Vizualizat de 15704 ori
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

claudiu1988 scrie:Multumesc mult pentru ajutor.
Cu placere.
claudiu1988 scrie:In legatura cu cea rusesca o sa o postez pe un site de specialitate, imi puteti recomanda unul. :D
Igor de pe worldwar2.ro parea sa aibe cunostinte destul de bogate despre Crucea Sf. Gheorghe. Poate il puteti intreba pe el.
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

marcus aurelius scrie:Steaua Romaniei nu este Kretly. Cu siguranta este altceva. Am comparat cea de Kretly pe care o am cu una similara ca si cea postata si sigur e facuta de altcineva. Pentru comparatie vedeti poza. Mai degraba este un Resch.
Modelul de sub email nu este unul tipic pentru piesele Kretly, dar coroana este. Poate ca este vorba de o piesa rezultata din parti facute de bijutieri diferiti.
claudiu1988

Mesaj de claudiu1988 »

Da il stiu pe Igor de pe ww2 forum, dar nu prea l-am mai vazut postand de ceva vreme, o sa incerc sa-l contactez.
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

claudiu1988 scrie:Da il stiu pe Igor de pe ww2 forum, dar nu prea l-am mai vazut postand de ceva vreme, o sa incerc sa-l contactez.
Am impresia ca atat "Cuza" cat si "Regal uniforma colector" au cunostinte despre piesele rusesti, dar nu stiu in ce masura cunosc detaliile Crucii Sf. Gheorghe.
claudiu1988

Mesaj de claudiu1988 »

Ok am inteles o sa postez crucea si pe ww2 forum, daca aflu ceva va tin la curent.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Ceea ce priveste Ordinul Sf. Gheorghe ,incearca si pe forumul acesta:
http://gmic.co.uk/
arctic

Mesaj de arctic »

Despre Sf.Gheorghe incearca pe aceasta pagina
http://www.medalirus.narod.ru
claudiu1988

Mesaj de claudiu1988 »

Multumesc de ajutor este un site foarte bun pacat ca nu stiu ruseste :(

Referitor la Steaua Romaniei, ma uitam zilele aste prin colectie si am examnat steaua cu atenti si am vazut un marcaj nu pot sa imi dau seama ce este, poate puteti sa ma ajutati.
Fişiere ataşate
Save0033.JPG
Save0033.JPG (27.1 KiB) Vizualizat de 14866 ori
marcus aurelius

Alex scrie:
marcus aurelius scrie:Steaua Romaniei nu este Kretly. Cu siguranta este altceva. Am comparat cea de Kretly pe care o am cu una similara ca si cea postata si sigur e facuta de altcineva. Pentru comparatie vedeti poza. Mai degraba este un Resch.
Modelul de sub email nu este unul tipic pentru piesele Kretly, dar coroana este. Poate ca este vorba de o piesa rezultata din parti facute de bijutieri diferiti.
Daca nu puneam poza sa poti compara piesele, mai intelegeam daca perseverezi in directia asta, dar am pus poza! Este evident diferita de Kretly. Ma rog este optiunea ta sa vezi sau nu.
Scrie răspuns