medalioane "canine"

Colectibile diverse - cărți poștale, acțiuni, documente, insigne, sigilii, antichități, etc.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
buzynik

medalioane "canine"

Mesaj de buzynik »

O seara buna tuturor Nu am intrat demult pe la mesaje , si vroiam sa mai vedeti ce exista prin ape. Am totusi si o intrebare : :oops: Daca stie careva dintre dumneavoastra , cand a fost infiintata prima asociatie chinologica din Romania :?: Multumesc siii noapte buna :)
Fişiere ataşate
IMG.jpg
IMG.jpg (48.15 KiB) Vizualizat de 7889 ori
IMG_0001.jpg
IMG_0001.jpg (41.28 KiB) Vizualizat de 7889 ori
IMG_0002.jpg
IMG_0002.jpg (99.29 KiB) Vizualizat de 7889 ori
IMG_0003.jpg
IMG_0003.jpg (90.23 KiB) Vizualizat de 7889 ori
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

Domnule , ma uimiti ! La inceput am fost sceptic , dar vad ca "recidivati" si patina obiectelor tine sa va confirme . Eu n-o sa ma apuc sa caut in apa din cauza timpului ( desi cred ca e o activitate de destindere ) dar am o curiozitate . Puteti sa-mi spuneti cum faceti asta ? E nevoie de un detector care sa bipaie sau ..aveti alte metode ?
buzynik

Raspuns

Mesaj de buzynik »

roantichitati scrie:Domnule , ma uimiti ! La inceput am fost sceptic , dar vad ca "recidivati" si patina obiectelor tine sa va confirme . Eu n-o sa ma apuc sa caut in apa din cauza timpului ( desi cred ca e o activitate de destindere ) dar am o curiozitate . Puteti sa-mi spuneti cum faceti asta ? E nevoie de un detector care sa bipaie sau ..aveti alte metode ?
Buna :) Acum am venit de la apa....anca nu tine ..este prea rece , si mi-au anghetat "ghiarele" Oricum sa stiti ca nu tine cu detectorul...Sunt prea multe metale ,si ar bipuii ancontinu. Deci trebue sa iau cu mana nisipul si sa vad ce am in mana...chestia asta este de azi (02.05.09) Sa stiti ca nu am fost vreodata la apa si sa nu gasesc nimic....Bineinteles cand este apa mica..Adica se inchide barajul de la Colibita :) ..Pacat ca nu aveti timp . Eu nici nu mai am rabdare pana se ancalzeste apa...
Fişiere ataşate
IMG.jpg
IMG.jpg (61.47 KiB) Vizualizat de 7828 ori
IMG_0001.jpg
IMG_0001.jpg (43.25 KiB) Vizualizat de 7828 ori
Mircea

Mesaj de Mircea »

roantichitati scrie:Domnule , ma uimiti ! La inceput am fost sceptic , dar vad ca "recidivati" si patina obiectelor tine sa va confirme . Eu n-o sa ma apuc sa caut in apa din cauza timpului ( desi cred ca e o activitate de destindere ) dar am o curiozitate . Puteti sa-mi spuneti cum faceti asta ? E nevoie de un detector care sa bipaie sau ..aveti alte metode ?
Si eu sunt uimit de ceea ce spune. Una din explicatii ar fi ca raul si lacul de acumulare "scalda" niste terenuri pe care in vechime s-au situat niste cimitire. In cazul asta doi caini pare ca au fost depusi acolo in perioada 1908 - 1911. Iar kreitzarul este din 1763.
Cat despre celelalte monede, nu stiu obiceiurile maghiare ale epocii dar cred ca si ei aruncau monede in mormintele celor proaspat dusi. Oasele probabil au fost mutate sau au disparut, iar monedele si placutele canine fiind metale, deci mai grele, sunt miscate de apa dar unde e raul mic raman pe fundul apei.
Domnul Buzynik este un "cautator de aur" clasic in timpuri moderne, adica in rau cu ciurul, dar dansul gaseste monede si nu cocosei. Ar fi posibil sa descoperiti si obiecte de podoaba, stiu ca oamenii de vaza se ingropau cu unele obiecte de lux dupa ei.
marcus aurelius

Re: medalioane "canine"

Mesaj de marcus aurelius »

buzynik scrie: Am totusi si o intrebare : :oops: Daca stie careva dintre dumneavoastra , cand a fost infiintata prima asociatie chinologica din Romania :?:
In cazul celor doua medalioane "canine" ale dvs. , nu are nici o relevanta faptul cand s-a infiintat Asociatia Chinologica Romana. Mai degraba cand s-a infiintat cea din Ungaria. Daca va uitati pe ele veti vedea scris Besztercze si nu Bistrita, ceea ce indica faptul ca sunt anterioare 1918, adica Transilvania + Ungaria = Love. :)
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
buzynik

Re: medalioane "canine" si cateva piese de argint

Mesaj de buzynik »

marcus aurelius scrie:
buzynik scrie: Am totusi si o intrebare : :oops: Daca stie careva dintre dumneavoastra , cand a fost infiintata prima asociatie chinologica din Romania :?:
In cazul celor doua medalioane "canine" ale dvs. , nu are nici o relevanta faptul cand s-a infiintat Asociatia Chinologica Romana. Mai degraba cand s-a infiintat cea din Ungaria. Daca va uitati pe ele veti vedea scris Besztercze si nu Bistrita, ceea ce indica faptul ca sunt anterioare 1918, adica Transilvania + Ungaria = Love. :)
Ozi buna tuturor .Inainte de a merge la "scormonit" voi posta cateva piese din argint .Daca stie cineva ce semnificatie au , astept pareri cand revin (poate cu noutati). Dumineca placuta incontinuare.
Fişiere ataşate
IMG_0002.jpg
IMG_0002.jpg (14.8 KiB) Vizualizat de 7769 ori
IMG_0003.jpg
IMG_0003.jpg (28.11 KiB) Vizualizat de 7769 ori
IMG_0004.jpg
IMG_0004.jpg (29.81 KiB) Vizualizat de 7769 ori
IMG_0005.jpg
IMG_0005.jpg (13.11 KiB) Vizualizat de 7769 ori
IMG_0006.jpg
IMG_0006.jpg (20.28 KiB) Vizualizat de 7769 ori
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Primul medalion este catolic si il reprezinta pe Sfantul Anton (protectorul drumetilor) trecandu-l pe Iisus raul. Al doilea este iudaic, reprezinta steaua lui David. Celelalte sunt ornamentale fara vreo semnificatie speciala (eventual o cruce stilizata al treilea si urmatorul un con de brad ?).
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
buzynik

Re: medalioane "canine" si cateva piese de argint

Mesaj de buzynik »

marcus aurelius scrie:Primul medalion este catolic si il reprezinta pe Sfantul Anton (protectorul drumetilor) trecandu-l pe Iisus raul. Al doilea este iudaic, reprezinta steaua lui David. Celelalte sunt ornamentale fara vreo semnificatie speciala (eventual o cruce stilizata al treilea si urmatorul un con de brad ?).
Multumesc . Cel putin stiu ce reprezinta. Oseara placuta :)
Scrie răspuns