medalioane "canine"
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
medalioane "canine"
O seara buna tuturor Nu am intrat demult pe la mesaje , si vroiam sa mai vedeti ce exista prin ape. Am totusi si o intrebare :
Daca stie careva dintre dumneavoastra , cand a fost infiintata prima asociatie chinologica din Romania
Multumesc siii noapte buna 
- Fişiere ataşate
-
- IMG.jpg (48.15 KiB) Vizualizat de 7884 ori
-
- IMG_0001.jpg (41.28 KiB) Vizualizat de 7884 ori
-
- IMG_0002.jpg (99.29 KiB) Vizualizat de 7884 ori
-
- IMG_0003.jpg (90.23 KiB) Vizualizat de 7884 ori
-
roantichitati

Domnule , ma uimiti ! La inceput am fost sceptic , dar vad ca "recidivati" si patina obiectelor tine sa va confirme . Eu n-o sa ma apuc sa caut in apa din cauza timpului ( desi cred ca e o activitate de destindere ) dar am o curiozitate . Puteti sa-mi spuneti cum faceti asta ? E nevoie de un detector care sa bipaie sau ..aveti alte metode ?
Raspuns
Bunaroantichitati scrie:Domnule , ma uimiti ! La inceput am fost sceptic , dar vad ca "recidivati" si patina obiectelor tine sa va confirme . Eu n-o sa ma apuc sa caut in apa din cauza timpului ( desi cred ca e o activitate de destindere ) dar am o curiozitate . Puteti sa-mi spuneti cum faceti asta ? E nevoie de un detector care sa bipaie sau ..aveti alte metode ?
- Fişiere ataşate
-
- IMG.jpg (61.47 KiB) Vizualizat de 7823 ori
-
- IMG_0001.jpg (43.25 KiB) Vizualizat de 7823 ori
Si eu sunt uimit de ceea ce spune. Una din explicatii ar fi ca raul si lacul de acumulare "scalda" niste terenuri pe care in vechime s-au situat niste cimitire. In cazul asta doi caini pare ca au fost depusi acolo in perioada 1908 - 1911. Iar kreitzarul este din 1763.roantichitati scrie:Domnule , ma uimiti ! La inceput am fost sceptic , dar vad ca "recidivati" si patina obiectelor tine sa va confirme . Eu n-o sa ma apuc sa caut in apa din cauza timpului ( desi cred ca e o activitate de destindere ) dar am o curiozitate . Puteti sa-mi spuneti cum faceti asta ? E nevoie de un detector care sa bipaie sau ..aveti alte metode ?
Cat despre celelalte monede, nu stiu obiceiurile maghiare ale epocii dar cred ca si ei aruncau monede in mormintele celor proaspat dusi. Oasele probabil au fost mutate sau au disparut, iar monedele si placutele canine fiind metale, deci mai grele, sunt miscate de apa dar unde e raul mic raman pe fundul apei.
Domnul Buzynik este un "cautator de aur" clasic in timpuri moderne, adica in rau cu ciurul, dar dansul gaseste monede si nu cocosei. Ar fi posibil sa descoperiti si obiecte de podoaba, stiu ca oamenii de vaza se ingropau cu unele obiecte de lux dupa ei.
- marcus aurelius

Re: medalioane "canine"
In cazul celor doua medalioane "canine" ale dvs. , nu are nici o relevanta faptul cand s-a infiintat Asociatia Chinologica Romana. Mai degraba cand s-a infiintat cea din Ungaria. Daca va uitati pe ele veti vedea scris Besztercze si nu Bistrita, ceea ce indica faptul ca sunt anterioare 1918, adica Transilvania + Ungaria = Love.buzynik scrie: Am totusi si o intrebare :Daca stie careva dintre dumneavoastra , cand a fost infiintata prima asociatie chinologica din Romania
![]()
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
Re: medalioane "canine" si cateva piese de argint
Ozi buna tuturor .Inainte de a merge la "scormonit" voi posta cateva piese din argint .Daca stie cineva ce semnificatie au , astept pareri cand revin (poate cu noutati). Dumineca placuta incontinuare.marcus aurelius scrie:In cazul celor doua medalioane "canine" ale dvs. , nu are nici o relevanta faptul cand s-a infiintat Asociatia Chinologica Romana. Mai degraba cand s-a infiintat cea din Ungaria. Daca va uitati pe ele veti vedea scris Besztercze si nu Bistrita, ceea ce indica faptul ca sunt anterioare 1918, adica Transilvania + Ungaria = Love.buzynik scrie: Am totusi si o intrebare :Daca stie careva dintre dumneavoastra , cand a fost infiintata prima asociatie chinologica din Romania
![]()
- Fişiere ataşate
-
- IMG_0002.jpg (14.8 KiB) Vizualizat de 7764 ori
-
- IMG_0003.jpg (28.11 KiB) Vizualizat de 7764 ori
-
- IMG_0004.jpg (29.81 KiB) Vizualizat de 7764 ori
-
- IMG_0005.jpg (13.11 KiB) Vizualizat de 7764 ori
-
- IMG_0006.jpg (20.28 KiB) Vizualizat de 7764 ori
- marcus aurelius

Primul medalion este catolic si il reprezinta pe Sfantul Anton (protectorul drumetilor) trecandu-l pe Iisus raul. Al doilea este iudaic, reprezinta steaua lui David. Celelalte sunt ornamentale fara vreo semnificatie speciala (eventual o cruce stilizata al treilea si urmatorul un con de brad ?).
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
Re: medalioane "canine" si cateva piese de argint
Multumesc . Cel putin stiu ce reprezinta. Oseara placutamarcus aurelius scrie:Primul medalion este catolic si il reprezinta pe Sfantul Anton (protectorul drumetilor) trecandu-l pe Iisus raul. Al doilea este iudaic, reprezinta steaua lui David. Celelalte sunt ornamentale fara vreo semnificatie speciala (eventual o cruce stilizata al treilea si urmatorul un con de brad ?).