Bonuri cu valoare
Se gasesc in targurile de numismatica. Pretul nu il stiu sincer, nu am intrebat niciodata nici de curiozitate.
De m-or tine cu secara/Osenia-i a mea tara/De m-or tine cu ovaz/Osenia nu o las !
*
Osania-nu-i ocara.../Inima-i de foc si para,/De-o aprinzi/Nu vrea sa moara !...
*
Cu osanul nu te pune/Cu osanca dute-n lume...
*
Osania-nu-i ocara.../Inima-i de foc si para,/De-o aprinzi/Nu vrea sa moara !...
*
Cu osanul nu te pune/Cu osanca dute-n lume...
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
-
diliuspius
nici daca ar fi un set de 10 valori nu cred ca ar merita, presupunAldor scrie:Am vazut pe Delcampe acum cateva saptamani. Erau undeva pe la 200-300euro/buc.
daca puteti da mai multe informatii(unde au fost emise ce valori, cum se numesc pt a cauta pe ebay sau delcampe...) despre ele deoarece este prima data cand le vad, nu sunt incluse in catalogul ZC
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
-
diliuspius
Speranta moare ultima
Acum serios, daca e vorba despre ceva rar sau iesit oarecum din comun, nici cei de aici nu pot face mai mult decat sa caute. Numai daca ar exista cineva care a studiat deja problema v-ar putea da un raspuns rapid.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Am gasit aceste scanuri pe server, cineva le-a incarcat pe forum cu niste ani in urma, probabil in topicul de care am zis, care se pare ca a fost sters, pentru ca a disparut.
Dupa cum am zis, au fost folosite in lagare de munca fortata in 1916. Piesele la care avem imagini din cate tin minte au fost vandute pe ebay acum aprox. 3-4 ani pentru cateva zeci de euro bucata. Tin minte ca am vazut si un fel de specimen la aceste bilete, tot pe ebay, dar imaginea a fost foarte slaba si nu am mai salvat-o din pacate.
Dupa cum am zis, au fost folosite in lagare de munca fortata in 1916. Piesele la care avem imagini din cate tin minte au fost vandute pe ebay acum aprox. 3-4 ani pentru cateva zeci de euro bucata. Tin minte ca am vazut si un fel de specimen la aceste bilete, tot pe ebay, dar imaginea a fost foarte slaba si nu am mai salvat-o din pacate.
- Fişiere ataşate
-
- 1916_WWI_bancnote_de_lagar_tip_1.jpg (109.04 KiB) Vizualizat de 11197 ori
-
- 1916_WWI_bancnote_de_lagar_tip_2-1.jpg (61.08 KiB) Vizualizat de 11197 ori
-
- 1916_WWI_bancnote_de_lagar_tip_2-2.jpg (47.78 KiB) Vizualizat de 11197 ori
-
diliuspius
Biletele din seria in discutie (fotografia lor) au fost postate de mine. Informatii sunt destul de greu de dat, incerc sa le grupez in articol. Piesele le-am "vanat" vreo doi ani... Nu pot aproxima cat de rare sunt, dar am citit ca au mai fost vazute la targuri (personal nu le-am vazut la niciun targ). Totusi nu am gasit nicio informatie la colectionari din tara.
Am mai gasit - dar la niste preturi infioratoare - biletele de la Rumanenkommando XI, XII, XIII si Rumanen Bataillon AAB, insa cu nominalul in pf si marci.
Am mai gasit - dar la niste preturi infioratoare - biletele de la Rumanenkommando XI, XII, XIII si Rumanen Bataillon AAB, insa cu nominalul in pf si marci.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
-
diliuspius
dupa ce terminati articolul, va rog sa-mi trimiteti si mie linkul unde il postati pentru a ma informaMihai scrie:Biletele din seria in discutie (fotografia lor) au fost postate de mine. Informatii sunt destul de greu de dat, incerc sa le grupez in articol. Piesele le-am "vanat" vreo doi ani... Nu pot aproxima cat de rare sunt, dar am citit ca au mai fost vazute la targuri (personal nu le-am vazut la niciun targ). Totusi nu am gasit nicio informatie la colectionari din tara.
numai bine
Scanurile alb-negru provin in mod sigur de la colegul nostru Simaky. Au fost publicate acum cativa ani in Filatelistul feroviar.
@Aldor - poate le poti gasi dupa postarile lui Simaky in topicul cu pricina.
@Aldor - poate le poti gasi dupa postarile lui Simaky in topicul cu pricina.

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
Cred ca asta ar fii topicul
http://transylvanian-numismatics.com/ph ... ght=simaky
http://transylvanian-numismatics.com/ph ... ght=simaky