Bonuri cu valoare

Bancnote România, bancnote străine.

Moderatori: Deus, NumisKID

diliuspius

Bonuri cu valoare

Mesaj de diliuspius »

Unde se gasesc aceste bonuri si cam cat costa
Imagine
andreka

Mesaj de andreka »

Se gasesc in targurile de numismatica. Pretul nu il stiu sincer, nu am intrebat niciodata nici de curiozitate.
De m-or tine cu secara/Osenia-i a mea tara/De m-or tine cu ovaz/Osenia nu o las !
*
Osania-nu-i ocara.../Inima-i de foc si para,/De-o aprinzi/Nu vrea sa moara !...
*
Cu osanul nu te pune/Cu osanca dute-n lume...
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Am vazut pe Delcampe acum cateva saptamani. Erau undeva pe la 200-300euro/buc.
andreka

Mesaj de andreka »

Chiar atat de rare sunt de ajung la acest pret?
De m-or tine cu secara/Osenia-i a mea tara/De m-or tine cu ovaz/Osenia nu o las !
*
Osania-nu-i ocara.../Inima-i de foc si para,/De-o aprinzi/Nu vrea sa moara !...
*
Cu osanul nu te pune/Cu osanca dute-n lume...
diliuspius

Mesaj de diliuspius »

Aldor scrie:Am vazut pe Delcampe acum cateva saptamani. Erau undeva pe la 200-300euro/buc.
nici daca ar fi un set de 10 valori nu cred ca ar merita, presupun
daca puteti da mai multe informatii(unde au fost emise ce valori, cum se numesc pt a cauta pe ebay sau delcampe...) despre ele deoarece este prima data cand le vad, nu sunt incluse in catalogul ZC
PRONUMISMATICA
Site Admin

Scuze, nu sunt pe Delcampe, m-a inselat memoria, le-am incurcat cu un alt set de bonuri romanesti.

Au fost foloste intr-un lagar de munca fortata, s-a mai discutat mai demult pe forum, dar nu gasesc acum topicul.
diliuspius

Mesaj de diliuspius »

Am cautat si eu inainte dar pentru ca nu am gasit nimic despre ele, am deschis acest topic

sper sa ma lamuriti si pe mine :?
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Speranta moare ultima :D Acum serios, daca e vorba despre ceva rar sau iesit oarecum din comun, nici cei de aici nu pot face mai mult decat sa caute. Numai daca ar exista cineva care a studiat deja problema v-ar putea da un raspuns rapid.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Am gasit aceste scanuri pe server, cineva le-a incarcat pe forum cu niste ani in urma, probabil in topicul de care am zis, care se pare ca a fost sters, pentru ca a disparut.
Dupa cum am zis, au fost folosite in lagare de munca fortata in 1916. Piesele la care avem imagini din cate tin minte au fost vandute pe ebay acum aprox. 3-4 ani pentru cateva zeci de euro bucata. Tin minte ca am vazut si un fel de specimen la aceste bilete, tot pe ebay, dar imaginea a fost foarte slaba si nu am mai salvat-o din pacate.
Fişiere ataşate
1916_WWI_bancnote_de_lagar_tip_1.jpg
1916_WWI_bancnote_de_lagar_tip_1.jpg (109.04 KiB) Vizualizat de 11196 ori
1916_WWI_bancnote_de_lagar_tip_2-1.jpg
1916_WWI_bancnote_de_lagar_tip_2-1.jpg (61.08 KiB) Vizualizat de 11196 ori
1916_WWI_bancnote_de_lagar_tip_2-2.jpg
1916_WWI_bancnote_de_lagar_tip_2-2.jpg (47.78 KiB) Vizualizat de 11196 ori
diliuspius

Mesaj de diliuspius »

sunt super, este prima data cand le vad
va multumesc pentru informatia pretioasa, v-as ruga daca gasiti din intamplare poze color(scan) v-as fi recunoscator
Mihai

Mesaj de Mihai »

Biletele din seria in discutie (fotografia lor) au fost postate de mine. Informatii sunt destul de greu de dat, incerc sa le grupez in articol. Piesele le-am "vanat" vreo doi ani... Nu pot aproxima cat de rare sunt, dar am citit ca au mai fost vazute la targuri (personal nu le-am vazut la niciun targ). Totusi nu am gasit nicio informatie la colectionari din tara.
Am mai gasit - dar la niste preturi infioratoare - biletele de la Rumanenkommando XI, XII, XIII si Rumanen Bataillon AAB, insa cu nominalul in pf si marci.
PRONUMISMATICA
Site Admin

In afara de cele postate de d-l Mihai, eu mai am salvate poze cu bonurile de 1 si 2 lei (ein lei, zwei lei), dar nu mai retin exact de unde, trebuie sa fie de la ceva licitatie.
diliuspius

Mesaj de diliuspius »

Mihai scrie:Biletele din seria in discutie (fotografia lor) au fost postate de mine. Informatii sunt destul de greu de dat, incerc sa le grupez in articol. Piesele le-am "vanat" vreo doi ani... Nu pot aproxima cat de rare sunt, dar am citit ca au mai fost vazute la targuri (personal nu le-am vazut la niciun targ). Totusi nu am gasit nicio informatie la colectionari din tara.
Am mai gasit - dar la niste preturi infioratoare - biletele de la Rumanenkommando XI, XII, XIII si Rumanen Bataillon AAB, insa cu nominalul in pf si marci.
dupa ce terminati articolul, va rog sa-mi trimiteti si mie linkul unde il postati pentru a ma informa

numai bine
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

Scanurile alb-negru provin in mod sigur de la colegul nostru Simaky. Au fost publicate acum cativa ani in Filatelistul feroviar.
@Aldor - poate le poti gasi dupa postarile lui Simaky in topicul cu pricina.
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
andretty

Mesaj de andretty »

Scrie răspuns