intrebare
intrebare
Buna seara tuturor. Mai am o problema. Ce ma sfatuiti sa fac
? Sa curat urmatoarele monede ? Sau sa le las cum sunt ? Am inteles ca 3 bani 1954 ar avea si ceva valoare. Si cum pana acum ni iam prea bagat in seama, voi fi mai atent la anul
. Sincer nu credeam sa aiba asa preturi. Si cand ma gandesc peste cati am dat
. Multe multumiri O seara placuta incontinuare. Cu stima Nicu (Am postat si o moneda curatata. 1 ban 1952
- Fişiere ataşate
-
- IMG_0004.jpg (97.78 KiB) Vizualizat de 11720 ori
-
- IMG_0003.jpg (69.23 KiB) Vizualizat de 11720 ori
-
- IMG_0005.jpg (9.16 KiB) Vizualizat de 11720 ori
Nici eu nu le-as curata (am vazut ca de multeori curatarea nu e reuseste complet - monedea capata supafete destul de lucioase care vin in contrast neplacut cu zonele necuratate accentuindu-le aspectul inestetic; Rezultatul e ceva care pare artificial)
Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
raspuns
Multumiri tuturor pentru pentru indicatii. Sunt de aceasi parere cu dumneavoastra . Si mie-mi plac asa cum sunt. Au ooo nu stiu ce.. Asa vor ramane O seara placuta. Cu stima Nicupicard scrie:Nici eu nu le-as curata (am vazut ca de multeori curatarea nu e reuseste complet - monedea capata supafete destul de lucioase care vin in contrast neplacut cu zonele necuratate accentuindu-le aspectul inestetic; Rezultatul e ceva care pare artificial)
-
Tudor C
raspuns
Tudor C scrie:Pentru o moneda de genul 3 bani 1952 sau altele asemanatoare nici nu merita efortul. Asta doar daca nu vreti sa o curatati si apoi sa o vindeti drept UNC.Glumesc, bineinteles...(unii vanzatori de pe okazii insa...).
raspuns
...nu sunt curatate ,doar spalate cu periuta de dinti si sapun lichid. Nu prea-mi convine sa risc cu alte solutii...Am primit din spania o sticluta fara eticheta ,si ...am postat o moneda de 1 ban 1952 curatata cu solutia respectiva. Rezultat nu prea imbucuratorcrilogyx scrie:si totusi...cu ce le-ati curatat? oare pt monede din zinc merge?
Re: raspuns
Periuta de dinti lasa urme fine pe monede, nu e indicat sa le curatati.buzynik scrie:...nu sunt curatate ,doar spalate cu periuta de dinti si sapun lichid. Nu prea-mi convine sa risc cu alte solutii...Am primit din spania o sticluta fara eticheta ,si ...am postat o moneda de 1 ban 1952 curatata cu solutia respectiva. Rezultat nu prea imbucuratorcrilogyx scrie:si totusi...cu ce le-ati curatat? oare pt monede din zinc merge?
Re: raspuns
Periuta de dinti lasa urme fine pe monede, nu e indicat Salutam.. La starea care o auuu...Ma refer la cele gasite in riu.... Dati-mi dumneavoastra o solutie..Freddy scrie:buzynik scrie:...nu sunt curatate ,doar spalate cu periuta de dinti si sapun lichid. Nu prea-mi convine sa risc cu alte solutii...Am primit din spania o sticluta fara eticheta ,si ...am postat o moneda de 1 ban 1952 curatata cu solutia respectiva. Rezultat nu prea imbucuratorcrilogyx scrie:si totusi...cu ce le-ati curatat? oare pt monede din zinc merge?
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
raspuns
Multumesc domnule Aldor. Siii unde gasesc solutiile respective ??Aldor scrie:Daca doriti neaparat sa le curatati, puteti folosi solutii profesionale fabricate de firme de renume cum ar fi Leuchtturm, Lindner, etc.