A iesit o moneda de aur la BNR

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
banivechi

Mesaj de banivechi »

saankarite scrie:
dar sunt curios de ce e asa greu sa puna si o poza la comunicatul oficial al lansarii unei noi emisiuni.. err
Oare de ce? Ei prefera sa ii lase pe oameni sa descopere ca monedele sint urite DUPA ce le le cumpara...
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Am sesizat cu stupoare ca monede de 100 lei 2003 Vulturul de la Apahida, care era o suta si ceva de lei pana nu de mult, acum costa 211 lei :!:
banivechi

Mesaj de banivechi »

Eu vad doua raspunsuri posibile:
- ori si-au dat seama dupa trei ani ca le-au vindut pina acum "in pierdere", ceea ce nu cred. fiindca pretul metalului e sub jumatate din pretul "vechi",
- ori dau o lectie de economie originala romaneasca, incercind impulsionarea vinzarilor prin ridicarea pretului... :twisted:
Serios acum, ma mir ca inca mai e disponibila la BNR o moneda emisa acum 3 ani... Probabil ca moneda Cucuteni emisa saptamina asta a avut succes, si BNR mizeaza pe faptul ca clientilor li se va parea "normal" ca si moneda mai veche, de aceeasi talie, sa aiba acelasi pret. Neexistind concurenta, vinzatorul poate cere cit vrea...
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

banivechi scrie: Probabil ca moneda Cucuteni emisa saptamina asta a avut succes, si BNR mizeaza pe faptul ca clientilor li se va parea "normal" ca si moneda mai veche, de aceeasi talie, sa aiba acelasi pret.
E posibil sa fi avut succes, in ciuda "urateniei". Doar ca este o diferenta si in tiraj si in pret: Vulturul a fost emis in 2.000 de exemplare, iar Cucuteniul in 500, si Vulturul este chiar mai scump...
banivechi

Mesaj de banivechi »

Deci se incadreaza in a doua varianta a raspunsului de mai sus :arhh:
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Asa se pare :!:
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

banivechi scrie:incercind impulsionarea vinzarilor prin ridicarea pretului... :twisted:
Asta nu se face numai cand e sezon de cumparaturi? :D
De ex. Craciun.. :whistle:
banivechi

Mesaj de banivechi »

Aldor scrie:
banivechi scrie:incercind impulsionarea vinzarilor prin ridicarea pretului... :twisted:
Asta nu se face numai cand e sezon de cumparaturi? :D
De ex. Craciun.. :whistle:
Ba da... dar vorbiti mai incet... ca poate aude si BNR-ul... si cine stie cit mai urca pretul de Craciun...:-)
Cred ca au avut de optat intre a creste pretul la plata cash si vinderea stocului pe baza de credit doar cu buletinul :twisted:
skortzy

Mesaj de skortzy »

Mie mi-au dat o cutie total nepotrivita... (la Cluj)
Este clar cutie pentru monede de argint o uncie :(

E drept ca a costat doar 5.15 + TVA :), dar mie imi placeau cutiutzele...
Exodus

Mesaj de Exodus »

Am reusit sa o gasesc la Bucuresti si in total cu cutie si TVA m-a costat aproape 2.1 milioane lei.
Personal mi-o place, mai ales ca am si restul seriei, incepind din 2002.
saankarite

Mesaj de saankarite »

m-am uitat zilele trecute pe siteul monetariei statului, fiind curios sa vad cateva imagini cu ultimele comemorative. Pe comunicatele BNR nu apar niciodata imagini, asa ca pot doar sa mi le imaginez! :? Momentan bani pt astea nu am, :(
se pare insa ca cei de acolo au uitat de site, pt ca ultima actualizare este de anul trecut, de la moneda 5 lei - Birlic.. daca ar mari putin tirajul, poate ar strange bani si de un webdesigner cu norma intreaga... eventual ma ofer eu..
:))

:twisted: :twisted:
consult

Mesaj de consult »

Un link la un articol care cred ca se incadreaza cu subiectul. Cum e la altii...

http://www.money.org/AM/Template.cfm?Se ... ENTID=8145
dorelb

Mesaj de dorelb »

comentariile sunt de prisos. sunt convins ca cei de la BNR cunosc cum ar trebui lansata/promovata o noua emisiune numismatica, dar nu inteleg de ce nu o fac ?!!!
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Ieri s-a inscris cineva de la BNR in forum, poate ne da un raspuns la aceasta intrebare :)
banivechi

Mesaj de banivechi »

Aldor scrie:Ieri s-a inscris cineva de la BNR in forum, poate ne da un raspuns la aceasta intrebare :)
:shock: Numai sa n-o ia la fuga aflind "admiratia" unora din noi fata de preturi, tiraje, si mai ales subiectele comemorativelor. Dar, poate mai sint si minuni pe lumea asta!
Scrie răspuns