Oare de ce? Ei prefera sa ii lase pe oameni sa descopere ca monedele sint urite DUPA ce le le cumpara...saankarite scrie:
dar sunt curios de ce e asa greu sa puna si o poza la comunicatul oficial al lansarii unei noi emisiuni.. err
A iesit o moneda de aur la BNR
Eu vad doua raspunsuri posibile:
- ori si-au dat seama dupa trei ani ca le-au vindut pina acum "in pierdere", ceea ce nu cred. fiindca pretul metalului e sub jumatate din pretul "vechi",
- ori dau o lectie de economie originala romaneasca, incercind impulsionarea vinzarilor prin ridicarea pretului...
Serios acum, ma mir ca inca mai e disponibila la BNR o moneda emisa acum 3 ani... Probabil ca moneda Cucuteni emisa saptamina asta a avut succes, si BNR mizeaza pe faptul ca clientilor li se va parea "normal" ca si moneda mai veche, de aceeasi talie, sa aiba acelasi pret. Neexistind concurenta, vinzatorul poate cere cit vrea...
- ori si-au dat seama dupa trei ani ca le-au vindut pina acum "in pierdere", ceea ce nu cred. fiindca pretul metalului e sub jumatate din pretul "vechi",
- ori dau o lectie de economie originala romaneasca, incercind impulsionarea vinzarilor prin ridicarea pretului...
Serios acum, ma mir ca inca mai e disponibila la BNR o moneda emisa acum 3 ani... Probabil ca moneda Cucuteni emisa saptamina asta a avut succes, si BNR mizeaza pe faptul ca clientilor li se va parea "normal" ca si moneda mai veche, de aceeasi talie, sa aiba acelasi pret. Neexistind concurenta, vinzatorul poate cere cit vrea...
E posibil sa fi avut succes, in ciuda "urateniei". Doar ca este o diferenta si in tiraj si in pret: Vulturul a fost emis in 2.000 de exemplare, iar Cucuteniul in 500, si Vulturul este chiar mai scump...banivechi scrie: Probabil ca moneda Cucuteni emisa saptamina asta a avut succes, si BNR mizeaza pe faptul ca clientilor li se va parea "normal" ca si moneda mai veche, de aceeasi talie, sa aiba acelasi pret.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Ba da... dar vorbiti mai incet... ca poate aude si BNR-ul... si cine stie cit mai urca pretul de Craciun...Aldor scrie:Asta nu se face numai cand e sezon de cumparaturi?banivechi scrie:incercind impulsionarea vinzarilor prin ridicarea pretului...
De ex. Craciun..
Cred ca au avut de optat intre a creste pretul la plata cash si vinderea stocului pe baza de credit doar cu buletinul
-
Exodus
- saankarite

m-am uitat zilele trecute pe siteul monetariei statului, fiind curios sa vad cateva imagini cu ultimele comemorative. Pe comunicatele BNR nu apar niciodata imagini, asa ca pot doar sa mi le imaginez!
Momentan bani pt astea nu am,
se pare insa ca cei de acolo au uitat de site, pt ca ultima actualizare este de anul trecut, de la moneda 5 lei - Birlic.. daca ar mari putin tirajul, poate ar strange bani si de un webdesigner cu norma intreaga... eventual ma ofer eu..
)

se pare insa ca cei de acolo au uitat de site, pt ca ultima actualizare este de anul trecut, de la moneda 5 lei - Birlic.. daca ar mari putin tirajul, poate ar strange bani si de un webdesigner cu norma intreaga... eventual ma ofer eu..
Un link la un articol care cred ca se incadreaza cu subiectul. Cum e la altii...
http://www.money.org/AM/Template.cfm?Se ... ENTID=8145
http://www.money.org/AM/Template.cfm?Se ... ENTID=8145
- PRONUMISMATICA
- Site Admin