Bancnota de 1 leu cu seria J

Bancnote România, bancnote străine.

Moderatori: Deus, NumisKID

Scrie răspuns
KLARK

Mesaj de KLARK »

Am primit rest o bancnota de 1 leu 2005 cu seria: 092J0095604
Ce fel de bancnota este aceasta?
Daca ar fii o bancnota normala, ar fii trebuit sa existe si seriile F, G, H, si I
Este cumva o "replacement note"? (nu stiu cum se zice in romana la asta) Dar stiu ca astea erau in Romania cu seria Z.
Fişiere ataşate
SP_A0507.jpg
SP_A0507.jpg (20.08 KiB) Vizualizat de 11488 ori
Ultima oară modificat 02 Dec 2009, 10:38 de către KLARK, modificat 1 dată în total.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Poate fi orice litera. Mai devreme am semnalat eu litera I iar acum, firesc, s-a ajuns la J.
Poate se va alunge si la K , anul nefiind terminat.
KLARK

Mesaj de KLARK »

Da. Am citit postarea unde spuneati de bancnota de 1 leu cu seria I...
Dar ca sa se ajunga la J ar fii trebuit sa se epuizeze literele F,G,H si I, si eu nu am vazut niciodata o astfel de bancnota, cu toate ca imi trec foarte multe bancnote de 1 leu prin mana. :roll: din pacate... Cu cele de 500 lei nu sunt prea obisnuit.
Yu_L.Yan

Re: Bancnota de 1 leu cu seria J

Mesaj de Yu_L.Yan »

KLARK scrie: Dar ca sa se ajunga la J ar fii trebuit sa se epuizeze literele F,G,H si I, si eu nu am vazut niciodata o astfel de bancnota, cu toate ca imi trec foarte multe bancnote de 1 leu prin mana. :roll: din pacate...
Nu este necesar sa fie epuizate. Din fiecare litera se face un anumit numar. Ganditiva ca seria este element de siguranta. Astfel incat, poate fi tiparita din litera A in lot de 1 milion buc, din litera C - 2 mil buc, din litera I - 200 mii buc. Algoritmul inserierii il stiu doar o mana restransa de persoane din cadrul BNR. De aceea va fi foarte greu sa aflam vreo-data ce tiraj au avut bancnotele actuale. Daca va uitati la colile de bancnote, ve-ti constata un lucru. Sunt 2 litere perechi. In cazul in care coala nu este mai mare, tirajul literei A = tirajul literei B, C = D, E = F, G = H, I = J. Si uite asa se face legatura cu litera dumneavoastra :D.
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
Radvel
*
*

Mesaj de Radvel »

Pana acuma am vazut numai bancnote de 1 leu tiparite in 2009 - iar asta cu litere mai deosebite ca anii trecuti.
Au aparut cumva si alte donominari care au fost tiparite in 2009?
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Eu am mai vazut si 10 lei si 50 lei cu seria 09...
petan
**
**

Mesaj de petan »

Valabil si pentru 200 lei cu seria 09.
KLARK

Mesaj de KLARK »

Azi am primit o bancnota de 1 leu cu seria 092H. Deci se pare ca exista si litera H... :D
Scrie răspuns