Am primit rest o bancnota de 1 leu 2005 cu seria: 092J0095604
Ce fel de bancnota este aceasta?
Daca ar fii o bancnota normala, ar fii trebuit sa existe si seriile F, G, H, si I
Este cumva o "replacement note"? (nu stiu cum se zice in romana la asta) Dar stiu ca astea erau in Romania cu seria Z.
Bancnota de 1 leu cu seria J
-
KLARK
- Fişiere ataşate
-
- SP_A0507.jpg (20.08 KiB) Vizualizat de 11493 ori
Ultima oară modificat 02 Dec 2009, 10:38 de către KLARK, modificat 1 dată în total.
-
KLARK
Da. Am citit postarea unde spuneati de bancnota de 1 leu cu seria I...
Dar ca sa se ajunga la J ar fii trebuit sa se epuizeze literele F,G,H si I, si eu nu am vazut niciodata o astfel de bancnota, cu toate ca imi trec foarte multe bancnote de 1 leu prin mana.
din pacate... Cu cele de 500 lei nu sunt prea obisnuit.
Dar ca sa se ajunga la J ar fii trebuit sa se epuizeze literele F,G,H si I, si eu nu am vazut niciodata o astfel de bancnota, cu toate ca imi trec foarte multe bancnote de 1 leu prin mana.
Re: Bancnota de 1 leu cu seria J
Nu este necesar sa fie epuizate. Din fiecare litera se face un anumit numar. Ganditiva ca seria este element de siguranta. Astfel incat, poate fi tiparita din litera A in lot de 1 milion buc, din litera C - 2 mil buc, din litera I - 200 mii buc. Algoritmul inserierii il stiu doar o mana restransa de persoane din cadrul BNR. De aceea va fi foarte greu sa aflam vreo-data ce tiraj au avut bancnotele actuale. Daca va uitati la colile de bancnote, ve-ti constata un lucru. Sunt 2 litere perechi. In cazul in care coala nu este mai mare, tirajul literei A = tirajul literei B, C = D, E = F, G = H, I = J. Si uite asa se face legatura cu litera dumneavoastraKLARK scrie: Dar ca sa se ajunga la J ar fii trebuit sa se epuizeze literele F,G,H si I, si eu nu am vazut niciodata o astfel de bancnota, cu toate ca imi trec foarte multe bancnote de 1 leu prin mana.din pacate...

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
- PRONUMISMATICA
- Site Admin