identificare modeda, va rog

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
ioan50

identificare modeda, va rog

Mesaj de ioan50 »

moneda antica? multumesc cu stima ioan
Fişiere ataşate
00  1.JPG
00 1.JPG (21.57 KiB) Vizualizat de 15306 ori
SCHIMB DE IDEI
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Da, de Histria. Material, gramaj?
dorelb

Mesaj de dorelb »

Pare o piesa greceasca, emisa la Histria sau Olbia (faptul ca are delfinul si vulturul pe revers). ce material este? gramaj?
ioan50

MULTUMESC

Mesaj de ioan50 »

MULTUMESC D-LE ALDOR. O SA INCERC DESEARA SA DETERMIN CARACTERISTICILE. SPRE DEOSEBIRE DE ALTELE ASTA PARE A FI ORIGINALA. O SA VA TRIMIT MAINE UN MESAJ. MULTUMESC INCA O DATA. CU STIMA IOAN....MULTUMESC SI D-LUI DOREL..
SCHIMB DE IDEI
stefan vasilita

Mesaj de stefan vasilita »

cum pot sa vad si eu poza? sunt direct interesat de piesele grecesti din dobrogea si orice moneda. m-am mai confrunta cu asemenea probleme- sa nu vad ce poza se pune pe forum.
donnule aldor ce ar trebui sa fac pentru asta
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Trebuie sa fie o problema de setare la calculatorul dvs., pentru ca nu mi-a mai zis nimeni ca s-ar confrunta cu astfel de probleme.
dorelb

Mesaj de dorelb »

intii trebuie sa va autentificati si apoi veti vedea imaginile. am patit si eu asa.
Cacuci

Mesaj de Cacuci »

E un obol sau un hemiobol emis de histria. Sub pasare se mai citeste inca litera Sigma sin denumirea ISTP a Histriei. Aversul poate fi cu capul Demetrei, intrucat mi se pare ca se vede un gat. Sper sa nu ma insel.
stefan vasilita

nu stiu daca e obol sau triobol. pare histriana de ae nu ag.nu cred ca e olbiana si nici macar din sinope- va rog sa nuuitai asemanarile iconografice intre histria si sinope, ambele colonii milesiene.
sunt anumite asemanari iconografice-dupa forma delfinulul- ce ar indica o piesa de tip demetra-270-72 ante.
ar fi excelente dimensiunile, materialul si diametru pt o mai buna determinare
cat despre piese de argint cum a sugerat dnul cacuci, nu stiu sa existe decat doua -2- ex publicate in bsnr 1921 si respectiv bsnr 1997-2003. nici una nu seamana cu ex nostru.ambele o au pe demetra cu lauri pe av. iar pe rv vultur cu delfin spre stg, sus ISTRI intre lauri, amble au sub 1 gram de argint
Cacuci

Mesaj de Cacuci »

Da, intr-adevar, eroarea e a mea. Obolii sunt de argint. Piesa poate fi considerata o AE+diametru.
BogdanC
moderator
moderator

Mesaj de BogdanC »

Ciudatica piesa. Din cate stiu eu niciodata nu scrie ISTRIE sub delfin, ci intotdeauna deasupra vulturului. Poate literele vizibile sunt ceva sigla de monetar. In plus, flanul are o forma tronconica accentuata, iar reprezentarile sunt cam stangace.
Monedele Moldovei şi Ţării Româneşti http://monederomanesti.cimec.ro
stefan vasilita

dupa ce am vazuto in realitate, maim dat seama ca e o piesa olbiana. se vede olb sus iar sub delfin e un b s t?. piesa pare turmata nu batuta
pare demetra totusi
fac rectficarea cuvenita
Scrie răspuns