identificare modeda, va rog
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
identificare modeda, va rog
moneda antica? multumesc cu stima ioan
- Fişiere ataşate
-
- 00 1.JPG (21.57 KiB) Vizualizat de 15312 ori
SCHIMB DE IDEI
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
MULTUMESC
MULTUMESC D-LE ALDOR. O SA INCERC DESEARA SA DETERMIN CARACTERISTICILE. SPRE DEOSEBIRE DE ALTELE ASTA PARE A FI ORIGINALA. O SA VA TRIMIT MAINE UN MESAJ. MULTUMESC INCA O DATA. CU STIMA IOAN....MULTUMESC SI D-LUI DOREL..
SCHIMB DE IDEI
-
stefan vasilita

- PRONUMISMATICA
- Site Admin
-
stefan vasilita

nu stiu daca e obol sau triobol. pare histriana de ae nu ag.nu cred ca e olbiana si nici macar din sinope- va rog sa nuuitai asemanarile iconografice intre histria si sinope, ambele colonii milesiene.
sunt anumite asemanari iconografice-dupa forma delfinulul- ce ar indica o piesa de tip demetra-270-72 ante.
ar fi excelente dimensiunile, materialul si diametru pt o mai buna determinare
cat despre piese de argint cum a sugerat dnul cacuci, nu stiu sa existe decat doua -2- ex publicate in bsnr 1921 si respectiv bsnr 1997-2003. nici una nu seamana cu ex nostru.ambele o au pe demetra cu lauri pe av. iar pe rv vultur cu delfin spre stg, sus ISTRI intre lauri, amble au sub 1 gram de argint
sunt anumite asemanari iconografice-dupa forma delfinulul- ce ar indica o piesa de tip demetra-270-72 ante.
ar fi excelente dimensiunile, materialul si diametru pt o mai buna determinare
cat despre piese de argint cum a sugerat dnul cacuci, nu stiu sa existe decat doua -2- ex publicate in bsnr 1921 si respectiv bsnr 1997-2003. nici una nu seamana cu ex nostru.ambele o au pe demetra cu lauri pe av. iar pe rv vultur cu delfin spre stg, sus ISTRI intre lauri, amble au sub 1 gram de argint
Ciudatica piesa. Din cate stiu eu niciodata nu scrie ISTRIE sub delfin, ci intotdeauna deasupra vulturului. Poate literele vizibile sunt ceva sigla de monetar. In plus, flanul are o forma tronconica accentuata, iar reprezentarile sunt cam stangace.
Monedele Moldovei şi Ţării Româneşti http://monederomanesti.cimec.ro
-
stefan vasilita