Scordiscii,moneda buna?
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
- florinanton

Scordiscii,moneda buna?
Va rog spuneti-va parerea cu privire la moneda atasata. Respectiv zonele mai inchise la culoare,dar care nu au adancime. Cu respect
- Fişiere ataşate
-
- AF Scordiscii,av.jpg (34.39 KiB) Vizualizat de 5417 ori
-
- AF Scordiscii,rev.jpg (37.1 KiB) Vizualizat de 5417 ori
Buna seara
Cred ca moneda este autentica, iar aspectul e cauzat de uzura si de muscaturile coroziunii, fara a infatisa ceva dubios. Stilistic, de asemenea in regula. Sarind putin la altceva, la piesa in sine, un amanunt mi s-a parut interesant: mai multe monede din acest tip (si se observa si aici), "renunta" intr-un anumit stadiu la calaret, insa pastreaza piciorul acestuia, schitat. Intocmai se petrece si in cazul Adancata, doar ca aici (cazul monedei atasate), e vorba de emisiuni mai putin stilizate si, probabil, mai vechi.
Cred ca moneda este autentica, iar aspectul e cauzat de uzura si de muscaturile coroziunii, fara a infatisa ceva dubios. Stilistic, de asemenea in regula. Sarind putin la altceva, la piesa in sine, un amanunt mi s-a parut interesant: mai multe monede din acest tip (si se observa si aici), "renunta" intr-un anumit stadiu la calaret, insa pastreaza piciorul acestuia, schitat. Intocmai se petrece si in cazul Adancata, doar ca aici (cazul monedei atasate), e vorba de emisiuni mai putin stilizate si, probabil, mai vechi.
- florinanton

Asa este, aici nici urma de calaret. Insa nu absenta acestuia ma mira, deoarece, chiar daca faptul e interesant, e caracteristic si acestor monede, si altor tipuri din imprejurimi, ci mai ales aceasta ramasita de picior care apare uneori, de aceea m-am gandit la exemplul Adancata, deoarece mi s-a parut similar, o transformare stilistica bizara, petrecuta in timp. In fine, sper ca nu v-am incalcit si mai mult topicul.
Inca un exemplu:
www.acsearch.info/record.html?id=67974
Si Adancata:
www.acsearch.info/record.html?id=51931
Inca un exemplu:
www.acsearch.info/record.html?id=67974
Si Adancata:
www.acsearch.info/record.html?id=51931