Scordiscii,moneda buna?

Monede grecești, romane, bizantine.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
florinanton

Scordiscii,moneda buna?

Mesaj de florinanton »

Va rog spuneti-va parerea cu privire la moneda atasata. Respectiv zonele mai inchise la culoare,dar care nu au adancime. Cu respect
Fişiere ataşate
AF Scordiscii,av.jpg
AF Scordiscii,av.jpg (34.39 KiB) Vizualizat de 5415 ori
AF Scordiscii,rev.jpg
AF Scordiscii,rev.jpg (37.1 KiB) Vizualizat de 5415 ori
dimo13

Mesaj de dimo13 »

Buna seara
Cred ca moneda este autentica, iar aspectul e cauzat de uzura si de muscaturile coroziunii, fara a infatisa ceva dubios. Stilistic, de asemenea in regula. Sarind putin la altceva, la piesa in sine, un amanunt mi s-a parut interesant: mai multe monede din acest tip (si se observa si aici), "renunta" intr-un anumit stadiu la calaret, insa pastreaza piciorul acestuia, schitat. Intocmai se petrece si in cazul Adancata, doar ca aici (cazul monedei atasate), e vorba de emisiuni mai putin stilizate si, probabil, mai vechi.
florinanton

Mesaj de florinanton »

Pentru d-l Dimo,
Iata atasata o alta moneda a scordiscilor ,pe care o voi cumpara, si pare ca raspunde problemei pe care ati pus-o: lipsa calaretului! Cu respect
Fişiere ataşate
Scordiscii,lodge antiq,45.jpg
Scordiscii,lodge antiq,45.jpg (64.25 KiB) Vizualizat de 5341 ori
dimo13

Mesaj de dimo13 »

Asa este, aici nici urma de calaret. Insa nu absenta acestuia ma mira, deoarece, chiar daca faptul e interesant, e caracteristic si acestor monede, si altor tipuri din imprejurimi, ci mai ales aceasta ramasita de picior care apare uneori, de aceea m-am gandit la exemplul Adancata, deoarece mi s-a parut similar, o transformare stilistica bizara, petrecuta in timp. In fine, sper ca nu v-am incalcit si mai mult topicul. :)
Inca un exemplu:
www.acsearch.info/record.html?id=67974
Si Adancata:
www.acsearch.info/record.html?id=51931
Scrie răspuns