Cristian Ciuplea scrie:D-le Ovidiu,
Dar totusi doresc sa afirm ca gradarea mea a fost de aproape XF o fata si de peste VF a doua, deci nu cum afirmati dvs. ca VF !
Pai aproape de XF si peste VF este VF + sau cum ati spus si d-vs intre VF si XF sau mai elegant cum zic americanii VF 20 / 25 / 30 sau 35 . Cred ca sistemul lor , daca este bine aplicat , este mult mai bun in a stabili cat este o moneda de VF sau nu . Acum ca d-vs ati vazut monede ca cea de sus in UNC nu contest , dar si UNC-ul este mai frumos sau mai urat si ca sa nu ii zicem UNC + sau - sau peste UNC , sau cum zicea Iulian , sper sa nu ma insel , ca sunt virgine mai frumose si virgine mai urate , sau mai stiu eu ce alte descrieri , e frumos sa ii spunem MS 60 pana la MS 70 . Sau PROOF daca e cazul .
Cristian Ciuplea scrie:Puteti sa fiti sigur ca eu n-am tras pe nimeni in piept cand am vandut o moneda.
Nu cred ca am afirmat asa ceva

dimpotriva am colaborat cu d-vs si intotdeauna am fost mai mult decat multumit atat de preturile facute cat si de calitatea obiectelor cumparate ! Dar aceste lucruri vi le-am scris la momentul respectiv .
florin232 scrie: Leul 74 mi se pare XF traditional, probabil gradat MS-62 pt ca are luciu. Altfel este o moneda usor uzata la crengute, pe coroane mica, cu mici zgarieturi in camp, curatata, si cu luciul intrerupt in camp in jurul cifrei 1 pe avers
Nu este gradat MS 62 ci sub . AU XX dar nu asta are importanta . Moneda in cauza prezinta mai bine de 50 % din luciul original , zgarieturi sau contacte care sunt greu vizibile cu ochiul liber si urme mici de uzura insesizabile cu ochiul liber , deci dupa definitia care o avem si aici pe forum ( " aUNC (aproape necirculat) – Moneda poate prezenta urme minimale de circulatie vizibile pe partile mai inalte in relief a desenului, eventual la o observare foarte atenta se pot vedea mici zgarieturi foarte greu vizibile cu ochiul liber. Trebuie sa pastreze cel putin o 50% din luciul de batere. " ) moneda e aUNC . Ca o fi fost curatata sau nu nu ma pronunt , personal nu mi se pare . Personal consider moneda peste XF , poate prima clasa din AU ( 50 ) dar se trateaza de moneda mea si desigur ca nu pot fi obiectiv , dar nici nu ma simt lezat daca cineva o considera VF + / - . DIn partea mea , dupa cum am spus , oricine poate grada o moneda dupa cum vrea sau dupa propriul sistem , deci daca maine vine unul si spune ca moneda e POOR sau FAIR n-are decat . Eu cumpar o moneda daca imi place ce vad in imagini si o pastrez daca imi place in momentul cand o am in mana , daca nu o trimit inapoi .
Mai jos postez o moneda care in opinia mea ca si detalii se apropie de XF avand peste 60 % din detalii dar sub 90 % cat ar cere un XF si fara luciu . Sau mai americaneste VF 35 sau poate XF 40 daca ar mai fi avut ceva luciu . Dar se trateaza iar de o moneda personala si nu pot fi obiectiv ...