NOU! Catalogul "ROMANIA-jetoane,marci si fise"

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Timis

NOU! Catalogul "ROMANIA-jetoane,marci si fise"

Mesaj de Timis »

După patru ani de muncă catalogul "ROMANIA - jetoane, mărci și fise" a ieșit de sub tipar. Cartea în format A4, hardcover, bilingvă (română și părți în engleza) are 462 pagini în culori... etc. Conținutul cu următoarele capitole: jetoane localizate, nelocalizate, neutrale, mărci și jetoane miniere, canine, de cazinou, de inventar; jetoane de legitimare și control; de recensământ, semne de identificare militară, un capitol jetoane și medalii mici Dracula, în adendă un studiu despre jetoane, o scurtă incursiune în istoria României, încadrarea calitativ/cantitativă a jetoanelor, un index de căutare după primele cuvinte ale textului de pe avers și revers a jetonului (separat). Index ce se afla și pe o dischetă atașată la carte, la fel un index pentru cautare rapidă cu ajutorul calculatorului impreună cu un index de căutare după domeniu și un capitol cu jetoane străine folosite în România, inclusiv cele "rusești".

Prețul cărții este de 48 Euro + Taxe de expediere
(Plata se poate face si echivalent in Lei /curs BNR ,pentru cei din Romania )

Pentru comenzi si alte informatii ;
Erwin Schäffer, E-mail; bermes5 <bermes5@t-online.de
Fişiere ataşate
Cartea-2.jpg
Cartea-2.jpg (136.73 KiB) Vizualizat de 17242 ori
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Azi am primit-o si eu, sunt incantat de ea
Felicitari autorului.
newyear
Fişiere ataşate
es3.jpg
es3.jpg (375.97 KiB) Vizualizat de 17170 ori
es2.jpg
es2.jpg (344.33 KiB) Vizualizat de 17170 ori
dorelb

Mesaj de dorelb »

Intradevar o lucrare deosebita si foarte utila celor pasionati de jetoane.
simaky

Mesaj de simaky »

foarte frumos catalogul, calitate deosebita, imagini color !
... si multa munca !!!!
felicitari domnului Schaffer !

... si casute pentru marcat cu "x" piesele din colectia personala !!!!!
paul_aramis

Mesaj de paul_aramis »

frumos. dacă orice giaorsă de tablă chioară bătută pe genunchi de dorel a ajuns să fie "jeton", atunci da e un catalog de excepție. mai lipsesc să fie inventariate mărcile de scule și mărcile personale. că de astea s-au bătut milioane.

și felicitări pentru noile cuvinte adăugate limbii engleze...
simaky

Mesaj de simaky »

sunteti prea exigent ? ... sau doar mofturos ???
din punctul meu de vedere problema se pune in felul urmator:
acest catalog mi-a adus informatii noi si interesante intr-un domeniu care ma intereseaza ? .... raspunsul este DA !
trebuie sa recunosc ca acele jetoane tip "giaorsă de tablă" nici pe mine nu ma intereseaza dar faptul ca autorul le-a prezentat nu ma deranjeaza !
paul_aramis

Mesaj de paul_aramis »

1. desigur, un asemenea catalog e necesar și de folos.

2. nu cred că sunt prea exigent. și nici mofturos. și nici invidios. dacă cel care a pus la olaltă acest catalog ar fi fost dorel, atunci treacă meargă, dorel e un nimeni și putea să pună în el ce vor mușchii lui, el oricum nu se pricepe și îl folosea doar el.

ce ați zice dacă în MBR ar fi fost inventariați banii de Monopoly?

3. atunci când vrei să publici așa ceva multilingv, cuvinte precum gataway nu au ce căuta în material.[/i]
Ultima oară modificat 17 Noi 2012, 22:57 de către paul_aramis, modificat 1 dată în total.
Kastor

Mesaj de Kastor »

paul_aramis scrie:frumos. dacă orice giaorsă de tablă chioară bătută pe genunchi de dorel a ajuns să fie "jeton", atunci da e un catalog de excepție. mai lipsesc să fie inventariate mărcile de scule și mărcile personale. că de astea s-au bătut milioane.

Recunosc ca nu sunteti departe de realitate...
Timis

Mesaj de Timis »

paul_aramis scrie:frumos. dacă orice giaorsă de tablă chioară bătută pe genunchi de dorel a ajuns să fie "jeton", atunci da e un catalog de excepție. mai lipsesc să fie inventariate mărcile de scule și mărcile personale. că de astea s-au bătut milioane.

Buna seara!
Daca inainte de-a va exprima un punct de vedere ati fi citit cu atentie titlul catalogului ;
Romania-Jetoane ,semne valorice si marci
structurat pe capitole;
-jetoane localizate, nelocalizate, neutrale, mărci și jetoane miniere, canine, de cazinou, de inventar; jetoane de legitimare și control; de recensământ, semne de identificare militară, un capitol jetoane și medalii mici Dracula......
ati fi putut constata ca nu se refera strict la jetoane.
Este o lucrare de exceptie, scoasa din pasiune si respect pentru colectionari si il felicit cu aceasta ocazie pe Erwin Schäffer pentru munca depusa si anii de documentare care nu au fost usori.
Este foarte adevarat ca atunci cand se munceste se mai si greseste ,iar de pe margine ca si simplu chibit remarci usor greselile care intotdeauna apar...
Din pura curiozitate care este ultima dumneavosatra lucrare/comunicare scoasa in folosul nostru al colectionarilor?
simaky

Mesaj de simaky »

apropo de expresia "tablă chioară bătută pe genunchi "

credeti ca pentru istoria Romaniei, din punct de vedere numismatic, este mai valoroasa moneda de 100 Lei Carol II din aur masiv evaluata la 100.000 dolari ... sau un jeton de necesitate batut din tabla chioara, pe genunchi, la Arad sau la Brasov in timp de asediu sau in timp de criza monetara ?????
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Domnule Aramis, in cazul acesta se pare ca dv sunteti "Dorel" ... sa denigrati o lucrare pe care probabil nu o aveti, numai in baza celor 2 pagini postate de mine...
Vorba domnului Timis, care este aportul dv in acest domeniu? Ati publicat ceva si noi nu stim???
paul_aramis

Mesaj de paul_aramis »

1. nu am știut că pentru a fi membru a acestui forum sau pentru a îți exprima o părere trebuie să ai lucrări publicate sau să fi vreo somitate în materie de numismatică, cu contribuții de marcă în acest domeniu. dacă știam că asta e regula forumului, zău dacă mai deschideam ciocu', stăteam frumos în banca mea și chițibușeam mai departe. sau poate doar aplaudacii au voie să posteze?

2. cum însă regula de mai sus nu se aplică, ca orișicare alt user al acestui forum, am dreptul să îmi expun părerea, atâta vreme cât o fac fără să jignesc/atac pe nimeni. ceea ce însă nu e cazul în ceea ce vă privește pe domniile voastre domnilor tripleseven și timis. să înțeleg că pentru dumneavoastră există o excepție de la regulă și puteți să atacați persoana și nu ideea?

3. domnule simaky, comparația pe care doriți să o faceți (în corelație cu acest subiect) e cel puțin ridicolă. se prea poate să existe colecționari pentru care jetonul de necesitate să valoreze mai mult decât Carol. însă nu e cazul aici. a dacă, dorel ăla de a bătut rondelele astea două ar fi fost străjer la poarta Sarmisegetuzii, ar fi fost altceva. dar n-a fost. iar astea două nu sunt nici jetoane, nici semne valorice și nici mărci. sunt doar două rondele de tablă de la deșeuri, pe care s-a jucat un nea agramat cu un ciocan și niște poansoane, când era el boactăr de noapte la "porta" 7

4. dar cum piatra a fost aruncată deja, hai să continuăm: domnule timis;, aveți nevoie de un DEX ca să vă explice înțelesul cuvântului a denigra? ori poate susțineți că la piesa EN-184 scrie altceva decât GATAWAY?

domnule tripleseven, pagina 224 de ce capitol aparține? alea două de deasupra imaginilor cu "cheia porta" (sic!) ce sunt? dar alea două de dedesubt?

PS. o să îi dau crezare domnului Schäffer când afirmă că pentru piesa de la EN-189 domnul Szabo Ioan și-a comandat special poansoane "pe dos" ca să bată textul "pe invers" și nu că de fapt e doar o imagine în oglindă ...
Fişiere ataşate
Screenshot0.jpg
Screenshot0.jpg (14.02 KiB) Vizualizat de 16832 ori
bach08

Mesaj de bach08 »

Din cate stiu eu, fiecare este liber la opinie, eventual facuta publica printr/o recenzie. Dar:
1. Recenzentul, se presupune, trebuie sa cunoasca cel putin cat recenzatul. Si cam conteaza ce si cat a scris fiecare...
2. Nu se omit pareri despre carti in necunostinta de cauza, ci doar dupa lectura atenta si completa a cartii. Incercati sa dati o prezentare la aceasta carte la o revista, spunand ca ati citit doar doua pagini online si asteptati raspunsul
3. Greselile editoriale sunt admise, fara erata, intr-o anumita limita de greseli minore/majore per numar de pagini.

Cat despre importanta istorica si numismatica, problematica e oricum mult peste multe din preocuparile pe care le vad pe acest forum, la targuri sau site-uri de vanzare, reduse la "am o piesa, ce e?", "cat face?", "eu am, voi nu!".
paul_aramis

Mesaj de paul_aramis »

domnule bach08, în principiu dumneavoastră aveți și nu aveți dreptate:

1. Recenzentul nu trebuie să cunoască recenzatul. Dacă ar fi trebui, o mulțime de critici (de artă, de film, culinari, etc) ar trebui să renunțe la slujbele pe care le au.
2. Singura problemă e că eu nu am avut, nu am și nici nu voi avea intenția dea recenza acest material. Au fost postate două imagini, m-am uitat strict la ele. Și dacă citiți primul meu mesaj, nu am spus despre carte că e așa și pe dincolo, ci că dacă și atunci. Iar în una din cele două pagini apare ceea ce am sesizat eu. Contestați asta?
3. Greșelile editoriale sunt admise. Corect. Numai că asta (GATAWAY) e departe de a fi o greșeală de acest fel. Nu în ziua de astăzi. Ar putea să fie una de tastare (mă îndoiesc că domnul Schäffer a predat editurii un teanc de foi cu materialul în cauză - și nu un suport media - iar la culegere zețarul a încurcat litera E cu A), dar nu e nici asta, E nefiind lângă A (o greșeală de tastare am făcut eu în primul meu mesaj, unde din cauza vitezei de tastare, gioarsă a ieșit giaorsă

LE: Iar în acest punct, în ceea ce mă privește discuția s-a încheiat.
Timis

Mesaj de Timis »

paul_aramis scrie:frumos. dacă orice giaorsă de tablă chioară bătută pe genunchi de dorel a ajuns să fie "jeton", atunci da e un catalog de excepție.....
........domnule timis;, aveți nevoie de un DEX ca să vă explice înțelesul cuvântului a denigra?........
.
Simate domn
Cred ca NU ati inteles interventia pe care am facut-o si nimic din ce au postat ceilalti colegi.
Genul de postare; ...,,orice giaorsă de tablă chioară bătută pe genunchi de dorel a ajuns să fie "jeton"....,arata dispret si aroganta ,fata de colegii colectionari care-si permit sa colectioneze asa ceva.
Sant colectionarii care au colectii de saibe,suruburi,agrafe,cuie,capace sau te miri ce si sant respectati si intelesi de cei din jurul lor.
In viata gasesti sa cumperi un DEX (daca nu il ai in biblioteca) ,insa niciodata nu vei reusi sa cumperi Vol. I ,,Ciclul vietii".
Incercati sa dati plus valoare in tot ce faceti si intreprindeti si atitudinea dvoastra pentru cei din jur v-a fi pozitiva si constructiva,reusind sa va bucurati de aprecierile si respectul lor.
Cordiale salutari
Timis
Scrie răspuns