Evaluare 1 leu 1096

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

@nicolae - Bun venit pe forum! Pentru a va face o idee despre gradarea monedelor aveti un link mai jos unde o sa gasiti o explicatie realista a fiecarui grad in parte precum si imagini cu diferite stari de conservare ale monedelor. Orientati-va de acolo pentru a grada o moneda si nu dupa ce s-a scris in topic. Unii colegi tind sa devina mult prea severi in a acorda un UNC unei monede :roll: . Sa fim seriosi, o moneda UNC poate sa aiba atat zgarieturi cat si contacte pe suprafata ei atata timp cat nu sunt luate cu mana din matrita iar un XF prezinta deaja urme de circulatie.

http://transylvanian-numismatics.com/po ... toryid=167
gaginiuc scrie:Circa 10 euro, 5 grame argint de 800 la mie.
Nu ajuta cu nimic moneda in cauza insa argintul din ea este 835 la mie.
gaginiuc

Mesaj de gaginiuc »

Domnule Ovidiu,
Aveti dreptate cat priveste titlul. Totusi, nu stiu daca aveti dreptate cand negati
ce au spus ceilalti. Altfel spus vorba multa saraciea omului!
Mateiciuc

Re: Evaluare 1 leu 1096

Mesaj de Mateiciuc »

nicolae scrie:Am achizitionat de curand aceasta piesa si as vrea sa aflu in ce gradatie se califica si daca nu cer mult si o evaluare in bani, multumesc.

Stimate Nicolae,

moneda dvs ca grad de conservare se incadreaza la VF+,si daca dam cautare mondiala pe ebay
http://www.ebay.it/sch/i.html?_nkw=1+LE ... md=1&_sc=1
moneda de 1 Leu 1906 nu se gaseste sub 14 EUR. Chiar si in cel mai prost grad de conservare nu-l gasiti la un pret mai mic,
iar daca moneda dvs este vanduta sub 14 este data de ''pomana'' :wink:

Editat dupa.
Aveti si un exemplu din catalogul lui B.Stambuliu
Fişiere ataşate
DSCN0561.JPG
DSCN0561.JPG (121.19 KiB) Vizualizat de 8887 ori
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
gaginiuc

Mesaj de gaginiuc »

Domnule Mateiciuc,
Tot respectul pentru dv.
Totusi trebuie sa constatati ca intre moneda in cauza si cea din catalog este o diferenta. Apoi, dv. sigur stiti ca aceste cote din acest catalog actioneaza pe o alta piata iar in Romania euro are alta culoare decat la Torino.
Cele bune!
iason

Mesaj de iason »

Stimati colegi, vazand atatea pareri si opinii despre leul 1906, mi am adus aminte ca am cateva bucati din aceasta piesa.Poate sa mi spuna cineva daca sunt si variante printre ele? ( o fi cum o fi ele, curatate , spalate e.t.c )
Va multumesc.
Fişiere ataşate
006.JPG
006.JPG (280.17 KiB) Vizualizat de 8841 ori
018.JPG
018.JPG (359.11 KiB) Vizualizat de 8841 ori
Cine nu cunoaste si nu stie ca nu cunoaste este un idiot.Lasa-l!
Cine nu cunoaste si stie ca nu cunoaste,vrea sa invete.Invata-l!
Cine cunoaste si stie ca cunoaste este un intelept.Urmeaza-l!
george_s321

Mesaj de george_s321 »

Preturile din catalog nu au legatura cu realitatea din tara,cel putin la leul 1906.
In vara erau la Sutu F-uri la 15 lei bucata si nu 2-3 monede ci zeci de monede. In stari deosbite: luciu total,necuratate ajungeau la maxim 300 lei.
Pe moneda mea nu am dat peste 30 euro si am avut 4 in stari similare luate pana in 30 euro si le-am dat mai departe sub 50 euro pe 3 dintre ele.De pe ebay nu cumpar asa ca nu stiu preturile de acolo,aici 14 euro ar fi mult prea mult pentru moneda care fiind curatata iese oricum din evaluarea din catalog care se refera la un VF cinstit.
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

gaginiuc scrie:Domnule Mateiciuc,
Totusi trebuie sa constatati ca intre moneda in cauza si cea din catalog este o diferenta.

Stimate gaginiuc,
nu inteleg la ce va referiti cand spuneti ca moneda in cauza este diferita de cea din catalog ....s-a spus ca moneda d-lui nicolae este VF/VF+. In catalog este trecut VF cu 20 EUR, deci sub 14 EUR moneda este pomana PUNCT.
iason scrie:Stimati colegi, vazand atatea pareri si opinii despre leul 1906, mi am adus aminte ca am cateva bucati din aceasta piesa.Poate sa mi spuna cineva daca sunt si variante printre ele? ( o fi cum o fi ele, curatate , spalate e.t.c )
Va multumesc.

Din cele opt monede postate aveti doua monede varianta cu punct (A.Michaux). Sterse si curatate m-am saturat sa le tot vad, apar destul de des pe ebay, stare deosebita cu luciu si in ''sucul'' ei natural (asa cum spunea odata dl banivechi) nu am mai vazut. Niciuna din cele doua variante postate nu se compara cu ce am postat, eu zic sa mai cautati in sertar :oops:
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
Timis

Mesaj de Timis »

iason scrie:Stimati colegi, vazand atatea pareri si opinii despre leul 1906, mi am adus aminte ca am cateva bucati din aceasta piesa.Poate sa mi spuna cineva daca sunt si variante printre ele? ( o fi cum o fi ele, curatate , spalate e.t.c )
Va multumesc.
Eh ! De data asta nu prea aveti cu ce sa va laudati ...asa ca piesele 6 si 7 puteti sa le bagati in traista mosului ,iar pe cea de la poz 2 s-o cantareasca daca are un cantar bun in sacul cu cadouri.... :)
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

gaginiuc scrie:Domnule Ovidiu,
Aveti dreptate cat priveste titlul. Totusi, nu stiu daca aveti dreptate cand negati
ce au spus ceilalti. Altfel spus vorba multa saraciea omului!
Domnule Gaginiuc, informatia gresita este saracia omului iar definitiile gradelor de conservare reinventate pot fi periculoase pentru un incepator. Va reamintesc ca acesta este un forum public unde cred ca am dreptul sa raspund unui coleg fara sa va cer permisiunea. Si ca sa va provoc o sa imi permit sa ii raspund si domnului Iason, tot fara sa va cer permisiunea :roll:

@iason - sunt doar 2 variante la leul 1906, cu si fara punct dupa numele gravorului - A Michaux si A. Michaux. Din ce reusesc sa vad din pozele dumneavostra pare sa aveti 2 monede cu punct, cele 2 din mijlocul randului de jos, aceasta varianta fiind mai rara si mai bine cotata.

In incheiere sau altfel spus, vorba multa o fi saracia omului dar nici mutenia nu te-mbogateste.
nicolae
**
**

Mesaj de nicolae »

Imi place sa vad atatea pareri impartite iar acest lucru nu poate fi decat constructiv pentru mine.
Domnul Ovidiu, multumesc pentru articol, nu-mi este strain, va rog spuneti-mi d-voastra poate pierd ceva din analiza:

Varianta VF din articol: se vede foarte bine uzura la ureche, par si barba, mustata ,mai vad o adancitura la litera "A" la numele CAROL, practic toata moneda prezinta o uzura moderata demna de VF

Varianta XF: fara patina, prezinta zgarieturi fine pe toata suprafata libera, zgarieturi mai adanci putin pe zona gatului, uzura la par, barba, mustata si sprancene.

Varianta mea de moneda: fara patina, zgarieturi fine in zona libera, fara zgarieturi adanci, perele afalate sub anul 1906 putin uzate........, de aici va invit pe voi, poate chiar aveti vreun aUNC, UNC sa putem discuta pe poza, multumesc.

Daca cineva considera ca e prea multa vorbarie, va rog sa-mi acordati putin credit si voi ati trecut prin asta.
Fişiere ataşate
DSC02132 [DVD (PAL)].JPG
DSC02132 [DVD (PAL)].JPG (43.5 KiB) Vizualizat de 8758 ori
F-VF-XF-aUNC.JPG
F-VF-XF-aUNC.JPG (102.23 KiB) Vizualizat de 8758 ori
EUXIN RO

Mesaj de EUXIN RO »

dar eu la moneda dumneavoastra vad zgarieturi pe fata Carol tanar pe toata suprafata nu numai in zona libera...vorbesc de prima imagine postata (DSC02121 [1600x1200].JPG)
Ultima oară modificat 18 Dec 2012, 23:08 de către EUXIN RO, modificat 1 dată în total.
DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.
(C.Cantacuzino)
nicolae
**
**

Mesaj de nicolae »

Corect...
Fişiere ataşate
DSC02133 [DVD (PAL)].JPG
DSC02133 [DVD (PAL)].JPG (41.61 KiB) Vizualizat de 8715 ori
george_s321

Mesaj de george_s321 »

Cu speranta ca nu voi intra in polemici cu alte persoane cu alte pareri o sa imi spun parerea.Desigur altii pot vedea lucrurile altfel.
O adancitura la litera A nu spune nimic,la fel 5 zgarieturi pe gat=VF, 3 zgarieturi=XF,0 zgarieturi=UNC e vrajeala.Nu o litera sau un contact dau gradul. In plus intre XF si AUNC e cale lunga si spunem noi XF+,AUNC- asa ca acolo aveti niste repere aproximative.Daca luati UNC-ul de acolo si il spalati cu pasta de dinti si il uscati pe calorifer o sa aveti o moneda departe de UNC chiar daca are detalii de exceptie.Cand eram eu incepator si mi-a spus cineva ca valoarea unei monede poate sa scada cu 50% daca e curatata am spus ca exagereaza,acum spun ca valoarea poate sa scada in anumite cazuri si de 10 ori daca se curata o moneda.Moneda dv cu o patina frumoasa si putin luciu putea sa merga bine spre XF.Din pacate este frecata si va doresc sa nu o tineti cativa ani si sa gasiti una mai buna mai repede.Pentru mine XF fara patina sau putin luciu nu este posibil asa ca moneda de 5 lei care este prezentata XF nu are cum sa fie XF si nu trece de VF curatat.Pe langa faptul ca este curatata nici detaliile nu ma duc cu gandul la un XF.Parerea mea.
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

george_s321 scrie:O adancitura la litera A nu spune nimic,la fel 5 zgarieturi pe gat=VF, 3 zgarieturi=XF,0 zgarieturi=UNC e vrajeala.Nu o litera sau un contact dau gradul. In plus intre XF si AUNC e cale lunga si spunem noi XF+,AUNC- asa ca acolo aveti niste repere aproximative.
Corect! O moneda UNC are zgarieturi si contacte si e normal sa le aiba atata timp cat au intrat in contact unele cu altele in procesul de batere. Toti la inceput am cumparat monede mai slabe calitativ, curatate, monede care ni se pareau de colectie. In timp vi se va forma ochiul si de asemenea vi se va forma si gustul in ceea ce priveste o moneda, pentru ca o moneda UNC poate sa fie cu sau fara patina, sa aiba mai mult sau mai putin luciu, contacte si zgarieturi mai multe sau mai putine. Iar legat de pret veti vedea ca daca va palce o moneda foarte mult veti fi dispus sa dati si mai mult decat pretul pietei in acel monent si veti considera irelevant ceea ce cred altii. Toate astea in timp si cu rabdare :)
Mult succes !
Fişiere ataşate
1906 7 r.jpg
1906 7 r.jpg (202.04 KiB) Vizualizat de 8630 ori
1906 7 a.jpg
1906 7 a.jpg (195.6 KiB) Vizualizat de 8630 ori
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

ovidiu^ scrie: Iar legat de pret veti vedea ca daca va palce o moneda foarte mult veti fi dispus sa dati si mai mult decat pretul pietei in acel monent si veti considera irelevant ceea ce cred altii. Toate astea in timp si cu rabdare :)
Respect :D
Poate fi trecuta la cea mai buna afirmatie a lunii. Toti am trecut prin aceasta etapa.
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
Scrie răspuns