http://transylvanian-numismatics.com/po ... toryid=167
Nu ajuta cu nimic moneda in cauza insa argintul din ea este 835 la mie.gaginiuc scrie:Circa 10 euro, 5 grame argint de 800 la mie.
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Nu ajuta cu nimic moneda in cauza insa argintul din ea este 835 la mie.gaginiuc scrie:Circa 10 euro, 5 grame argint de 800 la mie.
nicolae scrie:Am achizitionat de curand aceasta piesa si as vrea sa aflu in ce gradatie se califica si daca nu cer mult si o evaluare in bani, multumesc.

gaginiuc scrie:Domnule Mateiciuc,
Totusi trebuie sa constatati ca intre moneda in cauza si cea din catalog este o diferenta.
iason scrie:Stimati colegi, vazand atatea pareri si opinii despre leul 1906, mi am adus aminte ca am cateva bucati din aceasta piesa.Poate sa mi spuna cineva daca sunt si variante printre ele? ( o fi cum o fi ele, curatate , spalate e.t.c )
Va multumesc.
Eh ! De data asta nu prea aveti cu ce sa va laudati ...asa ca piesele 6 si 7 puteti sa le bagati in traista mosului ,iar pe cea de la poz 2 s-o cantareasca daca are un cantar bun in sacul cu cadouri....iason scrie:Stimati colegi, vazand atatea pareri si opinii despre leul 1906, mi am adus aminte ca am cateva bucati din aceasta piesa.Poate sa mi spuna cineva daca sunt si variante printre ele? ( o fi cum o fi ele, curatate , spalate e.t.c )
Va multumesc.
Domnule Gaginiuc, informatia gresita este saracia omului iar definitiile gradelor de conservare reinventate pot fi periculoase pentru un incepator. Va reamintesc ca acesta este un forum public unde cred ca am dreptul sa raspund unui coleg fara sa va cer permisiunea. Si ca sa va provoc o sa imi permit sa ii raspund si domnului Iason, tot fara sa va cer permisiuneagaginiuc scrie:Domnule Ovidiu,
Aveti dreptate cat priveste titlul. Totusi, nu stiu daca aveti dreptate cand negati
ce au spus ceilalti. Altfel spus vorba multa saraciea omului!

Corect! O moneda UNC are zgarieturi si contacte si e normal sa le aiba atata timp cat au intrat in contact unele cu altele in procesul de batere. Toti la inceput am cumparat monede mai slabe calitativ, curatate, monede care ni se pareau de colectie. In timp vi se va forma ochiul si de asemenea vi se va forma si gustul in ceea ce priveste o moneda, pentru ca o moneda UNC poate sa fie cu sau fara patina, sa aiba mai mult sau mai putin luciu, contacte si zgarieturi mai multe sau mai putine. Iar legat de pret veti vedea ca daca va palce o moneda foarte mult veti fi dispus sa dati si mai mult decat pretul pietei in acel monent si veti considera irelevant ceea ce cred altii. Toate astea in timp si cu rabdaregeorge_s321 scrie:O adancitura la litera A nu spune nimic,la fel 5 zgarieturi pe gat=VF, 3 zgarieturi=XF,0 zgarieturi=UNC e vrajeala.Nu o litera sau un contact dau gradul. In plus intre XF si AUNC e cale lunga si spunem noi XF+,AUNC- asa ca acolo aveti niste repere aproximative.
Respectovidiu^ scrie: Iar legat de pret veti vedea ca daca va palce o moneda foarte mult veti fi dispus sa dati si mai mult decat pretul pietei in acel monent si veti considera irelevant ceea ce cred altii. Toate astea in timp si cu rabdare![]()