Cursul METALELOR PRETIOASE si preturile pe piata numismatica

Moderatori: Deus, Comboloi

flavius_vg

Mesaj de flavius_vg »

Leopold.Thaler scrie:
flavius_vg scrie:Pot sa ceara toti cit vor. Tranzactiile intotdeauna se realizeaza la valoarea materialului plus maxim 20% valoare numismatica, functie de raritate.
Eu unul asa platesc.
Stiu ca acum unii vor veni cu exemple de genul 20 lei 1868 sau 1870 pe care nu ai cum sa le achizitionezi la pretul de mai sus, dar acestea sunt exceptii.
Valabil si pentru anumite monede de argint (am facut referire numai la monedele romanesti).
:shock: :shock: :shock: :shock:
Puteți plăti piesele cum doriti dumneavoastra , puteti plăti si 20 lei pentru un 50 bani 1885 AU , nu intereseaza pe absolut nimeni dar nu veniți cu fraze de genul "Tranzactiile intotdeauna se realizeaza la valoarea materialului plus maxim 20% valoare numismatica, functie de raritate. " pentru ca este foarteee RIDICOL !!!
Nu înțeleg de ce unii vor sa agite lucrurile , sa facă din tantar armasar si sa dea lectii ! Aceste lucruri nu ne fac mai destepti si nici bani in plus nu ne aduc .... pur si simplu..... :!:

Nu vreau sa invat pe nimeni nimic. Am spus cit platesc eu. Daca gasesc sa cumpar asa bine, daca nu , nu. Nu sunt colectionar. Sunt unu care nu are ce sa faca cu banii si ii baga in monede comune de aur si argint pe care spera sa le lase mostenire copiilor lui.
Asa si dvoastra puteti sa platiti pe un 50 bani 1885 AU 3000 E. Nu va opreste nimeni sa dati banii astia.
Leopold.Thaler

Mesaj de Leopold.Thaler »

flavius_vg scrie:
Leopold.Thaler scrie:
flavius_vg scrie:Pot sa ceara toti cit vor. Tranzactiile intotdeauna se realizeaza la valoarea materialului plus maxim 20% valoare numismatica, functie de raritate.
Eu unul asa platesc.
Stiu ca acum unii vor veni cu exemple de genul 20 lei 1868 sau 1870 pe care nu ai cum sa le achizitionezi la pretul de mai sus, dar acestea sunt exceptii.
Valabil si pentru anumite monede de argint (am facut referire numai la monedele romanesti).
:shock: :shock: :shock: :shock:
Puteți plăti piesele cum doriti dumneavoastra , puteti plăti si 20 lei pentru un 50 bani 1885 AU , nu intereseaza pe absolut nimeni dar nu veniți cu fraze de genul "Tranzactiile intotdeauna se realizeaza la valoarea materialului plus maxim 20% valoare numismatica, functie de raritate. " pentru ca este foarteee RIDICOL !!!
Nu înțeleg de ce unii vor sa agite lucrurile , sa facă din tantar armasar si sa dea lectii ! Aceste lucruri nu ne fac mai destepti si nici bani in plus nu ne aduc .... pur si simplu..... :!:

Nu vreau sa invat pe nimeni nimic. Am spus cit platesc eu. Daca gasesc sa cumpar asa bine, daca nu , nu. Nu sunt colectionar. Sunt unu care nu are ce sa faca cu banii si ii baga in monede comune de aur si argint pe care spera sa le lase mostenire copiilor lui.
Asa si dvoastra puteti sa platiti pe un 50 bani 1885 AU 3000 E. Nu va opreste nimeni sa dati banii astia.
Pai daca nu sunteti colectionar de ce va dați cu presupusul si faceti niste afirmatii total aiurea ? Poate pe acest forum sunt si persoane care nu cunosc problema si aceasta meserie foarte bine si pot fi duși in eroare de aceste chestii total neadevarate si ridicole !!!

Va mai amintesc inca o data ce ati scris dumneavoastra : " Tranzactiile intotdeauna se realizeaza la valoarea materialului plus maxim 20% valoare numismatica, functie de raritate" . Din cate înțeleg eu din ce ati scris , dumneavoastra ne ziceti cum sta treaba cu cumpăratul monedelor , ca na , sa învățăm si noi ... si dupa ati scris ca asa procedati... :!:

Personal nu am absolut nimic cu dumneavoastra si nici nu va cunosc ,dar vreau sa facem diferența între numismatică si asa cum a zis colegul George , nasturi de argint !
.
Leopold.Thaler

:!:
Fişiere ataşate
image.jpg
image.jpg (76.99 KiB) Vizualizat de 11110 ori
.
banivechi

Mesaj de banivechi »

flavius_vg scrie:Nu vind. Nu sunt negustor de monede, dar nici numismat. Sunt un Fraier care cumpara ce arunca colectionarii.
Si atunci ce cautati pe un forum numismatic?
jones2m

Mesaj de jones2m »

flavius_vg scrie:Nu vind. Nu sunt negustor de monede, dar nici numismat. Sunt un Fraier care cumpara ce arunca colectionarii.
Poate le dati pseudonimul de pe okazii ca sa lamureasca unii cu cine au de a face..

Faza ca nu sunt numismat e chiar amuzanta. Va pot spune atat ca e clar un cunoscator in numismatica.

Oricum nu vreau sa degenereze topicul in chestiuni personale. Chestia de fond ramane ca preturile IN CEA mai mare vor SCADEA DACA cursul nu isi revine in urmatoarea luna.
Leopold.Thaler

jones2m scrie:
Poate le dati pseudonimul de pe okazii ca sa lamureasca unii cu cine au de a face..

Faza ca nu sunt numismat e chiar amuzanta. Va pot spune atat ca e clar un cunoscator in numismatica.

Oricum nu vreau sa degenereze topicul in chestiuni personale. Chestia de fond ramane ca preturile IN CEA mai mare vor SCADEA DACA cursul nu isi revine in urmatoarea luna.
Să ne dea domnul pseudonimul de pe okazii ca sa vedem noi cu cine avem de a face :shock: domnule jones2m cred ca ati greșit locul unde sa postati astfel de mesaje . Aici este un forum de colectionari , unde se discuta despre diferite lucruri ... nu este ce credeți dumneavoastra , adică asta suna ca o amenintare !!! Personal nu ma intereseaza nici cine este domnul si nici ce pseudonim are pe okazii :wink: ce ne intereseaza pe noi ? Va întrebat cineva ?

Vad ca tot vreți sa ne invatati si sa ne bagati in cap chestia cu " SCAD PREȚURILE , TREBUIE SA SCADĂ , EU AM DREPTATE SI PUNCT " .... domnule drag nu aveți dreptate si sunteti foarte greșit informat !!! Vorbiti fara sa aveți habar ! am ajuns la concluzia ca ar trebui sa se mai facă curatenie pe forum ... ma refer ca ar trebui sa se mai stearga din topic-uri ... ca multe sunt degeaba
.
jones2m

Mesaj de jones2m »

Domnule va folosesc citatul pe care il aveti dupa fiecare postare.
'Inteligentul invata din intamplarile altora, mediocrul invata din propriile greseli, prostul le stie pe toate.

Eu invat din propriile greseli.
Dvs in care situatie sunteti?

Doresc sa aflu parerilor altor colectionari sau pasionati. Daca nu sunteti de acord cu parerile mele va invit la dezbatere inteligenta nu la o balacareala.
Leopold.Thaler

jones2m scrie:Domnule va folosesc citatul pe care il aveti dupa fiecare postare.
'Inteligentul invata din intamplarile altora, mediocrul invata din propriile greseli, prostul le stie pe toate.

Eu invat din propriile greseli.
Dvs in care situatie sunteti?

Doresc sa aflu parerilor altor colectionari sau pasionati. Daca nu sunteti de acord cu parerile mele va invit la dezbatere inteligenta nu la o balacareala.
Imi pare bine ca mi-ati citit citatul de la semnătura , poate doar asa va dați si dumneavoastra seama si invatati ceva

Pai sunt 3 pagini cu răspunsuri in acest topic , ia vedeți care sunt părerile ?????
Balacareala faceti dumneavoastra ca postati tot felul de mesaje de ne doare capul . Dumneavoastra ne tot impuneți treaba cu " SCAD PREȚURILE CA ASA ZIC EU " !!! Va mai repet NU scad prețurile !!!!

Într-un mesaj anterior v-am explicat foarte clar ca probabil prețurile vor scade in cazul in care cursul nu își revine doar la monedele ce se vand datorită metalului ! Monedele românești au valoare numismatică domnule si NU se vand la pretul metalului sa știți si dumneavoastra !!! :wink: valoarea lor creste in permanenta NU SCADE ! vedeți poza de mai sus

Poate vreți sa cumparati un 20 lei 1940 la pretul aurului !!?
.
flavius_vg

Mesaj de flavius_vg »

Leopold.Thaler scrie:
Pai daca nu sunteti colectionar de ce va dați cu presupusul si faceti niste afirmatii total aiurea ? Poate pe acest forum sunt si persoane care nu cunosc problema si aceasta meserie foarte bine si pot fi duși in eroare de aceste chestii total neadevarate si ridicole !!!

Sunt cite unii care au gasit o moneda intr-un sertar pe la bunici si cer pe ea sume pe care nu stiu sa le scrie. Pentru a descuraja astfel de cereri, am facut aprecierile de mai sus si pentru a invata si cei care nu stiu.
Sunt site-urile pline de asemenea postari.
In sustinerea celor afirmate vedeti urmatoarele linkuri.
Ce credeti ca ii va duce mai mult in eroare: afirmatia mea, sau exemplele de mai jos?

http://www.okazii.ro/numismatica-monede ... a117959239

http://www.okazii.ro/numismatica-monede ... -a39866062
Leopold.Thaler

flavius_vg scrie:
Leopold.Thaler scrie:

Sunt cite unii care au gasit o moneda intr-un sertar pe la bunici si cer pe ea sume pe care nu stiu sa le scrie. Pentru a descuraja astfel de cereri, am facut aprecierile de mai sus si pentru a invata si cei care nu stiu.
Sunt site-urile pline de asemenea postari.
In sustinerea celor afirmate vedeti urmatoarele linkuri.
Ce credeti ca ii va duce mai mult in eroare: afirmatia mea, sau exemplele de mai jos?

http://www.okazii.ro/numismatica-monede ... a117959239

http://www.okazii.ro/numismatica-monede ... -a39866062
Trăim într-o tara liberă unde fiecare cere cat vrea ! In ziua de astazi cand esti nemulțumit inchizi fereastra de internet si mergi mai departe . Este adevărat ca prețurile din cele 2 licitații sunt mari si nu vor fi cumparate dar asta este , atât vrea omusorul ăla . Un 500 lei 1944 sau un 200 lei 1942 daca sunt gradate PCGS sau NGC si au de la MS63 in sus o sa vedeți atunci preturi !

Asta nu are nicio legatura cu topicul si cu afirmatia dumneavoastra !

Ce ziceti de piesa asta ? Plătiți valoarea metalului + 20 % valoare numismatică http://www.sixbid.com/browse.html?aucti ... lot=742483 ??? :twisted: :twisted:
.
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

Leopold.Thaler scrie:In ziua de astazi cand esti nemulțumit inchizi fereastra de internet si mergi mai departe .
Pai si de ce stati sa va certati cu oamenii pe forum? Fiecare are dreptul la opiniile personale fara a fi luat la suturi la fiecare postare. In ultimul timp vad ca majoritatea celor care scriu o fac doar pentru a-si impune punctul de vedere fara a aduce nicio contributie utila forumului. Si da, ar trebui facuta o curatenie pe forum... incepand de la unii utilizatori mai vechi care tot si-au schimbat nick-ul dupa ce conturile le-au fost sterse/blocate.
Leopold.Thaler

ovidiu^ scrie:
Leopold.Thaler scrie:In ziua de astazi cand esti nemulțumit inchizi fereastra de internet si mergi mai departe .
Pai si de ce stati sa va certati cu oamenii pe forum? Fiecare are dreptul la opiniile personale fara a fi luat la suturi la fiecare postare. In ultimul timp vad ca majoritatea celor care scriu o fac doar pentru a-si impune punctul de vedere fara a aduce nicio contributie utila forumului. Si da, ar trebui facuta o curatenie pe forum... incepand de la unii utilizatori mai vechi care tot si-au schimbat nick-ul dupa ce conturile le-au fost sterse/blocate.
Eu nu ma cert cu nimeni si nimeni nu a fost luat la suturi , vi se pare. Putin imi pasa mie de alte conturi , daca trebuie sa fie blocate sau nu , asta nu e treaba mea! Pe mine ma intereseaza de mine si de buzunarul meu si cred ca ar trebui sa va intereseze si pe dumneavoastra la fel ... sau poate dumneavoastra sunteti interesat de alte lucruri si va place sa scrieti cand nu trebuie. Nu cred ca sunt conturi care ar trebui blocate pentru ca nu se ia ca referință nick-ul ci dupa IP !!! :wink:
.
florin232

Mesaj de florin232 »

Leopold.Thaler scrie:
ovidiu^ scrie:
Eu nu ma cert cu nimeni si nimeni nu a fost luat la suturi , vi se pare. Putin imi pasa mie de alte conturi , daca trebuie sa fie blocate sau nu , asta nu e treaba mea! Pe mine ma intereseaza de mine si de buzunarul meu si cred ca ar trebui sa va intereseze si pe dumneavoastra la fel ... sau poate dumneavoastra sunteti interesat de alte lucruri si va place sa scrieti cand nu trebuie. Nu cred ca sunt conturi care ar trebui blocate pentru ca nu se ia ca referință nick-ul ci dupa IP !!! :wink:
Fişiere ataşate
247px-Yosemite_Sam.gif
247px-Yosemite_Sam.gif (9.55 KiB) Vizualizat de 10823 ori
jones2m

Mesaj de jones2m »

Deocamdata cursul e cum spun americanii flat adica nemiscat 75 centi/gram.

Din propriile mele observatii volumul de monede din aur si argint la vanzare a scazut putin. E adevarat ca nu ma orientez dupa targu' lui sutu sau targu' de pe okazii. Observatiile se bazeaza pe siteul www.ebay.com. Deocamdata NU am observat o scadere a preturilor. Cu exceptia monedelor pe care le-am tot adus in discutie 5 LIRE 1874 - 13 EUR fara transport sau Franta 5 Francs 1868 - 15 Euro sau 5 Pesetas tot la 15-16 EURO. Starea monedelor era VF +/- deci nu gaurite, sterse complet sau deformate.
Ca prima impresie sunt mult mai putini AMERICAN EAGLE si alte asemenea la vanzare (moneda care chiar nu are valoare numismatica)
atlantic3009

Mesaj de atlantic3009 »

Poate ar fi utila deschiderea in forum a unei sectiuni speciale pentru monedele de investitie. Pe forumurile din exterior se practica si cred ca ar preveni conflictele intre "colectionari" si "investitori".

Un exemplu in acest sens:
http://www.cointalk.com/f47/

Pentru cei care nu stiu pretul spot nu se refera la monede ci la lingouri mari de argint de aproximativ 1000 de uncii (32 kg) de genul asta:
http://www.tulving.com/bullion/penoles_ ... er_bar.htm
fiind necesara achizitia a minim 5 astfel de lingouri pentru un contract pe COMEX.
Scrie răspuns