Emisiuni BNR 2015

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

drmau

Re: Emisiuni BNR 2015

Mesaj de drmau »

Bun punct Timis... subscriu 100%.
Chestiile de genul acesta m-au facut sa-mi iau mintea de a ma mai uita (da' baremi colectiona) dupa piesele romanesti ale ultimilor ani...
Recunosc ca n-am rezistat tentatiei esteticului la cateva... dar slava Domnului ca esteticul nu este un punct tare al acestor emisiuni asa ca nu am "suferit" prea mult.

Referitor la colectionar vs investitor: este unanim (cred) acceptat ca de la un punct incolo colectionarul incepe sa-si finanteze macar partial noi intrari in colectie prin renuntarea "comerciala" la piese mai vechi...
Sau ca un colectionar descopera foarte devreme potentialul de crestere in valoare al diverselor piese chiar cand consulta un catalog mai vechi si apoi se duce la un targ...
Ca urmare cred ca un colectionar capata in mod implicit o educatie de investitor...
Si aceasta educatie nu este o educatie rea... ba mai mult ... in Romania este necesar sa o promovam dupa zeci de ani de comunism care au sters orice urma de realism investitional...
Investitia corecta si sanatoasa este aducerea inapoi in sistem a resurselor stocate in vederea sustinerii unor activitati estimate la momentul dat ca fiind sanatoase si corecte... (ok cu variatii :-))
Orice stiinta este un sistem de ipoteze; orice filozofie, un pariu cu timpul. Sistemele se pot substitui iar pariurile se pierd de obicei - parafrazandu-l pe Julio Cortázar via „Mironositele” de Federico Andahazi
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

BNR in momentul in care vinde o moneda o face calculand si un TVA de 24 %, TVA care influenteaza destul de mult pretul final al monedei/monedelor. La setul de 3 monede in discutie tva-ul este de 500 lei circa. Fara, setul ar fi costat 2000 lei si nu 2500. Evident ca la o licitatie pe mine nu ma intereseaza faptul ca tu cu XX ani in urma ai cumparat un set direct de la bnr si ai platit acel tva... Se stie ca sunt monede care se vand extrem de greu si ca este foarte riscant sa le scoti la licitatie de la 1 euro, cum a fost recent cazul mai multor astfel de monede pe ebay germania. SI ca nu se cumpara aceste monede este destul de cunoscut. De exemplu au inca la vanzare moneda comemorativa 10 lei 2011 - 450 ani de la tiparirea evangheliei.
capa

Mesaj de capa »

Timis scrie: Intradevar aveti dreptate ca in politica BNR nu are ce sa se amestece colectionarul ,egal de ce nationalitate este el (roman,german,francez..),ca de... este secret de stat si emisiunile comemorative sant facute pentru... martieni...
In rest va rog sa-mi permiteti sa ma retrag din acest Topic ,dar nu inainte de-a va cita :
,,.....Restul e tacere "...
O decizie laudabila. O sa-mi permit sa fac la fel (sa ma retrag) dupa acest comentariu, cu scuze pentru off-topic catre ceilalti colegi de forum.

Dle Timis, eu am tot sperat ca doar va prefaceti ca nu pricepeti. Pentru iubitorii de lucruri fine, cum ar fi semantica limbii romane, exista o diferenta intre "amestecarea cu" si "amestecarea in". Nu puteti sa imi continuati argumentul si sa il combateti vorbind despre altceva. Imi amintiti de juramantul pe biblie al unui fost presedinte care la acuzatia ca a lovit un copil in fata a spus "sigur, jur pe ce vreti ca nu l-am lovit in plex".

Orice emitent de obiecte colectionabile trebuie sa vina cu o poveste. Daca BNR ar fi reusit ce au reusit in alte domenii ale emisiunilor/editiilor speciale, spre exemplu, Porsche si LeCoultre, ar fi putut sa vanda nu cu 2500 lei, ci cu 2500 Euro o emisiune ca aceasta, si intregul tiraj ar fi fost epuizat inainte de a intra in productie. Ba mai mult, fericitii cumparatori ar fi facut si niste investitii excelente. Asa, vinde doar niste bucati de metal pentru care audienta incearca sa creeze o poveste, iar tot mai putinii cumparatori spera sa fie o investitie buna, dar nu prea e deloc asa.

Nu e treaba colectionarului sa convinga BNR sa creeze povestea, ci e treaba BNR sa atraga si sa creeze colectionari prin si pentru ceea ce emit.
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
popoviciliza

Mesaj de popoviciliza »

PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

A aparut si 1 ban 2015.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Pe Okazii au aparut deja toate : 1, 5, 10 si 50 bani 2015.

E anul in care apare cel mai devreme configuratia completa. De obicei 50 bani se lasa cel mai mult asteptat.

S-au mobilizat mai bine in cinstea sarbatoririi a 10 ani de la denominare :D

Sau au achizitionat mai multe prese in vederea trecerii la euro.

Acum asteptam sa vedem in ce va consta surpriza 50 bani jubiliar circulant .
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Nu cumva sa fie surpriza neplacuta si sa nu apara in acest an jubiliara circulanta! :)
sorin70

Mesaj de sorin70 »

130 de ani de la naşterea cardinalului Iuliu Hossu :

http://bnro.ro/page.aspx?prid=9977
ferdinand

Mesaj de ferdinand »

Nu e moneda, dar va aparea tot pe ebay la un pret...bun: http://www.paginademedia.ro/2015/03/gal ... entru-bnr/
papi1954

Mesaj de papi1954 »

Daca este cineva interesat de fisicurile 2015, mesaj in privat.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

25 de ani de la înfiinţarea Serviciului Român de Informaţii :

http://bnro.ro/page.aspx?prid=10056

Imaginile sunt deocamdata secrete 8)
Timis

Mesaj de Timis »

Fain !
Sau terminat subiectele de interes pentru colectionari /tematicieni si am trecut la subiecte dragi marelui public.
Pe cand si oda DNA ?
dsdev

Mesaj de dsdev »

Ma mir ca nu au imaginea lui Virgil Magureanu pe ele, nu stiu cum s-au abtinut de la ocazia asta :arhh:

Ma gandesc cu groaza peste 10-20-30 de ani cand vor aparea seturile cu Iliescu, Vacarescu...
Daca imi vand masina, pot sa pun un bid mai mare...
Timis

Mesaj de Timis »

dsdev scrie:Ma mir ca nu au imaginea lui Virgil Magureanu pe ele, nu stiu cum s-au abtinut de la ocazia asta :arhh:

Ma gandesc cu groaza peste 10-20-30 de ani cand vor aparea seturile cu Iliescu, Vacarescu......

.......COLDEA si Codruta :whistle:...
george_s321

Mesaj de george_s321 »

Poate si 5 ani de la arestarea lui Nastase.Pentru BNR e simplu,vinde gramul de argint cu 10 lei. De mirare este ca aceste monede isi gasesc cumparatori si afacerea merge.Din punctul meu de vedere asta nu are treaba cu numismatica asa cum nu avea nici revista cu monede si bancnote din toata lumea.Mi-a adus postasul un MS65 sau am ales un UNC de la BNR nu inseamna nimic atata vreme cat nu ai nici o contributie.Poti fi asa ca o simpla gospodina care vrea sa cheltuie niste bani dar nu are habar.Numismatica inseamna mult mai mult.
Scrie răspuns