Chestiile de genul acesta m-au facut sa-mi iau mintea de a ma mai uita (da' baremi colectiona) dupa piesele romanesti ale ultimilor ani...
Recunosc ca n-am rezistat tentatiei esteticului la cateva... dar slava Domnului ca esteticul nu este un punct tare al acestor emisiuni asa ca nu am "suferit" prea mult.
Referitor la colectionar vs investitor: este unanim (cred) acceptat ca de la un punct incolo colectionarul incepe sa-si finanteze macar partial noi intrari in colectie prin renuntarea "comerciala" la piese mai vechi...
Sau ca un colectionar descopera foarte devreme potentialul de crestere in valoare al diverselor piese chiar cand consulta un catalog mai vechi si apoi se duce la un targ...
Ca urmare cred ca un colectionar capata in mod implicit o educatie de investitor...
Si aceasta educatie nu este o educatie rea... ba mai mult ... in Romania este necesar sa o promovam dupa zeci de ani de comunism care au sters orice urma de realism investitional...
Investitia corecta si sanatoasa este aducerea inapoi in sistem a resurselor stocate in vederea sustinerii unor activitati estimate la momentul dat ca fiind sanatoase si corecte... (ok cu variatii