25000 lei 1946
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
25000 lei 1946
aceasta moneda mie mi se pare un pic diferita,exceptind defectele de barbie si nas(nu sunt lovituri)aproape ca e ruginita nu oxidata.Stie cineva ce e diferit la ea?Va multumesc!
-
Exodus
Pacat oricum ca ai stricat-o........1-2 secunde intr-o baie de acid si iesea ca noua, fara nici o pata pe ea.....banivechi scrie:Nu e rugina desi poate semana. In functie de mediul in care a stat moneda, oxidul poate avea diferite nuante si grosimi diferite. Ai cam distrus moneda... vad urme de smirghel (?)
Ai noroc ca e comuna, daca faceai asta la un 5 lei 1885 te costa "distractia" cam mult...
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Asta trebuie sa fie ceva metoda noua de curatat ca nu am mai auzit de eacristi_g scrie:nu am folosit nimic abraziv.asa am luat-o din tirg(cu 1 ron)metoda neortodoxa e alta:am infasurat-o in folie de aluminiu am pus-o in apa cu bicarbonat si un pic de cif si am fiert-o cca 15 min si apoi am pus-o intr-un prosp flausat unde s-a uscat
Ati vrut sa experimentati, sau v-a zis cineva sa procedati asa?
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
La monedele de 25000 lei nu dauneaza... la cele scumpe insa da...
S-a tot vorbit pe forum de spre curatare, concluzia ar fi ca e mai bine sa pastram monedele asa cum sint, oricum viata lor e mai lunga decit a noastra, cei ce le vor avea dupa noi, daca vor vrea si vor sti mai bine decit noi cum s-o faca, vor putea sa le curete. Sa nu riscam sa le stricam noi, cel putin.
S-a tot vorbit pe forum de spre curatare, concluzia ar fi ca e mai bine sa pastram monedele asa cum sint, oricum viata lor e mai lunga decit a noastra, cei ce le vor avea dupa noi, daca vor vrea si vor sti mai bine decit noi cum s-o faca, vor putea sa le curete. Sa nu riscam sa le stricam noi, cel putin.
Am mai spus asta intr-un topic. Poti sa folosesti CIF ca sa dai o patina neagra superba monedelor de argint (ex: 100.000 lei 1946), dar nu o sa le cureti veci.cristi_g scrie:nu am folosit nimic abraziv.asa am luat-o din tirg(cu 1 ron)metoda neortodoxa e alta:am infasurat-o in folie de aluminiu am pus-o in apa cu bicarbonat si un pic de cif si am fiert-o cca 15 min si apoi am pus-o intr-un prosp flausat unde s-a uscat